2020-08-10 12:20

Constanţa şi Iaşiul, aproape de o promovare în Liga I cu 17 echipe !

 |  18:46

Viitorul Constanţa, echipă care este patronată de Gheorghe Hagi, respectiv CSMS Iaşi, antrenată de Ionuţ Popa, au făcut încă un pas spre asigurarea promovării în viitorul sezon al Ligii I la fotbal, după desfăşurarea partidelor din cea de-a 29-a etapă, penultima, din Liga a II-a.

În partidele de sâmbătă, CSMS Iaşi s-a impus, în deplasare, scor 3-0, în faţa Dunării Galaţi, în timp ce ocupanta locului 3, Delta Tulcea, a învins cu 6-0 pe Gloria Buzău. Viitorul Constanţa a obţinut 3 puncte din oficiu, deoarece trebuia să dispute o partidă în deplasare cu Victoria Brăneşti, care s-a retras din competiţie.

Viitorul Constanţa şi CSMS Iaşi ocupă, la egalitate, primele două poziţii în Seria I a Ligii a II-a, cu 58 de puncte, urmate de Delta Tulcea, cu 56 de puncte. În ultima etapă, din 2 iunie, cele două formaţii îşi pot asigura promovarea, dacă înving pe Săgeata Năvodari (locul 4), respectiv Farul Constanţa (locul 7), două echipe fără obiectiv. De cealaltă parte, Delta Tulcea are asigurate cele 3 puncte în ultima etapă, în condiţiile în care ar fi trebuit să joace cu o altă formaţie care s-a retras din competiţie, FC Snagov.

În cea de-a doua serie, Politehnica Timişoara şi-a păstrat poziţia de lider, chiar dacă nu are drept de promovare, deoarece nu a primit licenţa pentru Liga I, după disputarea meciurilor din penultima etapă. Timişoara a primit din oficiu cele 3 puncte aferente partidei cu Arieşul Turda, retrasă, şi împarte prima poziţie în clasament cu Gloria Bistriţa, care s-a impus cu 4-1, în faţa formaţiei Luceafărul Oradea, şi a acumulat 64 de puncte. Bistriţenii sunt, de altfel, deja promovaţi în prima ligă, în sezonul 2012-2013.

Gaz Metan Severin, care va juca duminică cu FC Argeş, în deplasare, va încheia pe poziţia a treia, având în prezent 53 de puncte, cu patru peste următoarea clasată, ALRO Slatina, cu doar un meci rămas de disputat.

Astfel, Delta Tulcea şi Gaz Metan Severin aşteaptă o decizie a FRF privind eventualitatea disputării unui meci de baraj pentru alocarea celui de-al patrulea loc promovabil în Liga I, în condiţiile în care Politehnica Timişoara nu a primit licenţa. De asemenea, ocupanta locului 15 în Liga I, FCM Târgu Mureş, aşteaptă o astfel de decizie, însă nu este exclus ca sezonul 2012-2013 al primei ligi la fotbal să aibă doar 17 echipe !

Preşedintele FRF, Mircea Sandu, a făcut sâmbătă un comentariu pe această temă: "În regulamentul nostru nu mai este prevăzut vreun articol care să stipuleze existenţa unui meci de baraj în astfel de cazuri. La 1 iunie va avea loc un nou Comitet Executiv în care se va analiza acest caz. Personal sunt împotriva revenirii la acel articol, pentru că dă loc la multe interpretări. Rămânem cu 17 echipe? Asta este. Sunt multe solicitări de la cluburi care doresc scăderea numărului de echipe, nu doar la Liga I, ci şi la ligile II şi III.", a spus Mircea Sandu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639564-02-04Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE