2019-10-23 05:56

Continuă RĂZBOIUL între Burleanu şi Lupescu

 |  17:27
Continuă RĂZBOIUL între Burleanu şi Lupescu

A mi rămas olună şi jumătate până la alegerile FRF, astfel că "războiul de gherilă" dintre Răzvan Burleanu şi Ionuţ Lupescu, principalii candidaţi, a început să se dea pe toate planurile. Ministerul Tineretului şi Sportului va fi obligat prin sentinţa pronunţată vineri de Curtea de Apel Bucureşti să emită avizul de modificare a statului FRF, dar schimbările statutare nu vor fi în vigoare la data alegerilor pentru preşedinţia federaţiei, la 18 aprilie, astfel încât candidatura lui Ionuţ Lupescu nu poate fi împiedicată.

Curtea de Apel Bucuresti s-a pronuntat vineri asupra cererii FRF cu privire la obligarea Ministerului Tineretului si Sportului la emiterea avizului prevazut pe Legea Educatiei Fizice si Sportului pentru modificarile aduse Statutului FRF prin Adunarea Generala din 27 mai 2017. Printre modificarile statutare se afla si obligativitatea ca orice candidat la presedintia federatiei sa fi indeplinit un rol activ in cadrul FRF pentru cel putin doi ani in ultimii cinci, conditie pe care Ionut Lupescu nu ar fi indeplint-o intrucat in ultimii sase ani a activat la UEFA.

Ionuţ Lupescu a reacţionat după decizia Curţii de Apel, care obligă MTS la emiterea avizului pentru modificările aduse Statutului FRF. Decizia nu este definitivă şi poate fi atacată la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Dacă noul statut al FRF ar fi intrat în vigoare până la data alegerilor, Ionuţ Lupescu nu ar fi putut candida, deoarece nu a activat în ultimii cinci ani în nicio structură din fotbalul românesc.

”Aşteptăm, în primul rând, decizia instanţei. Oricare va fi decizia, aceasta nu este definitivă, dacă MTS va face recurs. În orice situaţie, există soluţii. Îi asigur pe toţi membrii afiliaţi şi publicul larg că voi candida pentru preşedinţia FRF, în ciuda încercărilor procedurale disperate ale Federaţiei de a mă împiedica să fiu pe buletinele de vot, pe 18 aprilie. Actuala conducere a FRF şi-ar dori să câştige la masa verde, nu pe teren. Este singurul mod în care poate câstiga alegerile, lucru care nu se va întâmpla. Competiţia se va disputa pe teren şi voi fi acolo”, a declarat Ionuţ Lupescu pentru Mediafax.

Nici in cazul in care Lupescu ar castiga alegerile nu exista pericolul ca noul statut sa afecteze legitimitatea organizarii acestora, intrucat prevederile acestuia nu se pot aplica retroactiv: "Nu exista asa ceva, chiar daca Lupescu ar castiga alegerile si modificarile ar fi aprobate de tribunal, acestea vor intra in vigoare de la data hotararii. Nu se aplica retroactiv, scrie si in Constitutie asta", au precizat sursele citate pentru News.ro.Adunarea Generala de alegeri a Federatiei Romane de Fotbal va avea loc pe 18 aprilie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-02Parerea ta...

Doresc sa comentezMAI VECHI...

Triumful sportiv al maidanezilor Un proverb românesc spune că „de lupul bătrân și câinii își bat joc”, iar acest proverb se adeverește de vreo 15 ani în sportul românesc
19 Apr 2018

PUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE