2020-05-29 11:29

Cornel DINU susține că Ion CRĂCIUNESCU a fost mituit de controversatul Bernard Tapie, președintele lui Marseille

 |  14:48
Cornel DINU susține că Ion CRĂCIUNESCU a fost mituit de controversatul Bernard Tapie, președintele lui Marseille

Cornel Dinu povesteşte în cartea sa "Misterele lui Mister", lucrare pe care o va lansa duminică, la Bookfest, că Bernard Tapie, controversatul fost preşedinte al clubului Olympique Marseille, l-a mituit în 1993 pe arbitrul Ion Crăciunescu.

Procurorul susține că se cunoştea de mai multă vreme cu Tapie şi că a fost sunat de acesta, în aprilie 1993, chiar înaintea meciului decisiv pentru calificarea în finala Ligii Campionilor, pe care OM urma să-l dispute în deplasare cu FC Bruges, scrie gsp.ro, citat de news.ro.

"Te rog să mă ajuţi cu românul tău care mă arbitrează mâine - a încercat să-i pronunţe numele, stâlcindu-l, bineînţeles -, să nu-i dea cartonaş galben stoperului meu, Boli. Dacă mai ia unul, stă cu Milan în finală. Pentru asta, omul în negru va avea de la mine 20.000 de dolari”, susţine Dinu, selecţionerul României în acea perioadă, că i-a transmis Tapie, care a adăugat că şi meciul cu FC Bruges era aranjat.

Fostul internațional i-a transmis lui Crăciunescu propunerea controversatului om de afaceri francez, iar arbitrul de atunci ar fi acceptat mita. Banii au fost livrați luna următoare de către Cornel Dinu, care a mers la Marsilia să-i ia, iar apoi i-a dat lui Crăciunescu.

Ion Crăciunescu neagă acuzaţiile şi îi propune lui Dinu să meargă la detectorul de minciuni “Dinu poate să latre până-i vine gura la urechi. Nu vreau să-l bag în seamă. Şi, dacă vrea să dovedească, să se pună la dispoziţia presei şi să meargă la detectorul de minciuni. Dar să nu facă vreun blat şi pe acolo”, a declarat fostul arbitru pentru gsp.ro.

Bernard Tapie este un controversat om de afaceri, fiind condamnat la doi ani de închisoare, în 1995, pentru corupţie. Clubul Olympique Marseille a pierdut titlul câştigat în campionat, în 1993, după ce s-a dovedit că un meci cu Valenciennes dinaintea finalei Ligii Campionilor a fost aranjat de Tapie. OM a câştigat, în 1993, finala Ligii Campionilor, scor 1-0, cu AC Milan, prin golul marcat de Boli. Deşi federaţia franceză i-a retras titlul de campioană câştigat în 1993, OM a păstrat trofeul Ligii Campionilor în palmares. Clubul din Marsilia a fost retrogradat anul următor, din cauza neregulilor financiare comise de Tapie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-05-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE