2020-07-02 10:32

Creșterea economiei UE, mai mare decât cea a zonei euro

 |  13:42
Creșterea economiei UE, mai mare decât cea a zonei euro

Economia Uniunii Europene a depășit-o din punct de vedere al creșterii pe cea a zonei euro. Uniunea Europeană a înregistrat o creştere economică de 0,3% în trimestrul trei din 2019, după un avans de 0,2% în precedentele trei luni, în timp ce expansiunea zonei euro s-a menţinut la 0,2%, similară cu cea din perioada aprilie - iunie 2019, arată estimarea preliminară publicată joi de Oficiul european de Statistică (Eurostat).

În cazul zonei euro, cifra anunţată de Eurostat este superioară estimărilor analiştilor intervievaţi de Factset, care mizau pe un avans de 0,1%, şi sugerează că perioada de creştere economică modestă în zona euro va continua.

Datele Eurostat vin după ce, luna trecută, Banca Centrală Europeană a anunţat noi măsuri pentru sprijinirea economiei zonei euro, inclusiv relansarea programului de relaxare cantitativă (QE) prin achiziţia lunară de obligaţiuni în valoare de 20 de miliarde de euro (22 de miliarde de dolari), începând cu 1 noiembrie.

În ritm anual, Uniunea Europeană a înregistrat o creştere economică de 1,4% în trimestrul trei din 2019, după un avans similar în precedentele trei luni, în timp ce expansiunea zonei euro s-a redus la 1,1%, de la 1,2% în perioada aprilie-iunie 2019.

Atât în Uniunea Europeană, cât şi în zona euro, Produsul Intern Brut a urcat cu 0,2% în trimestrul al doilea al acestui an, comparativ cu trimestrul precedent, iar Ungaria şi România au avut cele mai mari ritmuri de creştere economică din UE.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-31Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE

PUBLICITATE


AutocarSaray

FOCUS MEDIA

Profesionalism focusat pe tine


Fabiz