2020-06-02 13:30

CSM Bucureşti a câştigat Challenge Cup. ASTA DA PERFORMANŢĂ. Primul trofeu european din voleiul feminin românesc la nivel de club

 |  18:45
CSM Bucureşti a câştigat Challenge Cup. ASTA DA PERFORMANŢĂ. Primul trofeu european din voleiul feminin românesc la nivel de club

Echipa feminină de volei CSM Bucureşti a cucerit primul trofeu din istoria clubului înfiinţat în urmă cu nouă ani, dar şi primul trofeu european din voleiul feminin românesc la nivel de club.

După 3-1 pe teren propriu cu Trabzon Idman Ocagi, ieri “tigroaicele” şi-a asigurat victoria finală în Challlenge Cup (n.r – a treia competiţie valorică a Europei) după doar primele două seturi, pe care elevele lui Francois Salvagni le-au câştigat cu 25-23 şi 25-13. S-a terminat 3-1 (25-23, 25-13, 20-25, 25-20), iar fetele noastre merită toate aplauzele şi felicitările noastre, indiferent că ele sunt românce, croate, bulgăroaice, italience sau sârboaice. În total, au fost în lot 7 românce şi 11 jucătoare de altă naţionalitate. Jasna Majstorovic a fost cea mai bună jucătoare a noastră, cu 19 puncte. De la CSM s-au mai remarcat Roxana Bacşiş, cu 14 puncte, şi Laura Pihlajamaki, 13 puncte.

Voleiul românesc cucerise ultima medalie abia în 1974, atunci când echipa masculină a clubului Dinamo a cucerit bronzul în Cupa Cupelor. Performanţa CSM-ului este cu atât mai remarcabilă cu cât Turcia este o adevărată o forţă în Europa, dacă nu chiar cea mai puternică, având finalistă în CEV şi două reprezentante în Final Four-ul Ligii Campionilor. Nu trebuie uitat că, tot în acest sezon, Trabzon a eliminat în optimile Cupei Challenge o altă echipă din ţara noastră, pe CSM Târgovişte. Gruparea de pe malurile Bosforului a obţinut calificarea în această competiţie după ce anul trecut a triumfat în Cupa Balcanică.

Antrenorul miracol

Conducerea lui CSM Bucureşti îşi freacă acum palmele de fericire după ce cu nici două luni în urmă l-au adus la echipă pe italianul Francois Salvagni, care a semnat un contract valabil până la sfârşitul sezonului în curs. Tehnicianul în vârstă de 44 de ani, care a schimbat precum se vede jocul echipei din temelii şi are rolul esenţial în câştigarea acestui trofeu, deţine un CV impresionant, totul culminând cu câştigarea Cupei CEV în sezonul 2010-2011. În acelaşi sezon, el a fost desemnat antrenorul anului în prima ligă italiană, fiind recompensat cu premiul Luigi Rizzoli. Ultima echipă pe care a antrenat-o până să vină la Bucureşti a fost Lokomotiv Baku, alături de care a participat în actuala ediţie a Champions League.

Lotul care a scris istorie pentru România

3. Roxana Bacşiş

4. Diana Tătaru

5. Mihaela Ozun

6. Jasna Majstorovic

8. Adina Roşca

10. Giulia Pincerato

11. Diana Cărbuneanu

12. Georgiana Faleş

13. Maria Karakasheva

15. Laura Pihlajamaki

16. Jole Ruzzini

18. Tamara Susic

Traseul lui CSM în Challlenge Cup

Turul 2-3-1 şi 3-0 cu ZOK Bimal (Bosnia)

Turul 3-3-2 şi 3-0 cu Kralovo Brno (Cehia)

Optimi 0-3 şi 3-1, set de aur cu Olympiacos (Grecia)

Sferturi 3-0 şi 3-0 cu Wiesbaden (Germania)

Semifinale 3-0 şi 3-1 cu Bursa (Turcia)

Finală 3-1 şi 3-1 cu Trabzon Idman Ocagi (Turcia)

Foto: Facebook CSM Bucureşti


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-04-03

GALERIE MEDIA

Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE