2019-12-08 17:42

Cu aportul puştiului Marius Ţic, România a învins din nou Germania şi şi-a asigurat în mare prezenţa la turneul preolimpic

 |  19:11
Cu aportul puştiului Marius Ţic, România a învins din nou Germania şi şi-a asigurat în mare prezenţa la turneul preolimpic

Florentin Dincă

Germania a devenit victima de lux a naţionalei de polo a României la Campionatul European de la Belgrad. După ce i-au învins pe nemţi în grupă, tricolorii au recidivat în turneul pentru locurile 9-12. De data aceasta a fost de-a dreptul dramatic, la loviturile de departajare de la 5 metri, scor final 14-13.

La finalul celor timpului regulamentar scorul a fost egal, 10-10 (5-2, 1-1, 0-4, 4-3). La loviturile de departajare, selecţionerul României, Dejan Stanojevic a dovedit o inspiraţie de zile mari. L-a înlocuit în poartă pe titularul Dragoş Stoenescu cu puştiul Marius Ţic. Goalkeeperul în vârstă de doar 19 ani care evoluează la Dinamo a parat două dintre loviturile adversarilor.

Filmul meciului nu a fost recomandat cardiacilor. Românii au început perfect, şi au condus cu 3-0, 4-1 şi 6-2, însă apoi au avut o cădere inexplicabilă, în care au primit şase goluri consecutive fără a putea marca. Şi-au revenit la timp şi au preluat din nou conducerea, 10-9. În chiar ultima secundă, nemţii au egalat pe tabelă. Lista marcatorilor pentru România i-a cuprins pe: Negrean 4, Radu 3, Oanţă 1, Popoviciu 1, Teohari 1. La loviturile de la 5 metri au punctat Radu, Popoviciu, Chioveanu şi Negrea. Naţionala noastră va juca sâmbătă pentru locul 9 la Campion atul European, începând cu ora 11.30, iar adversară va fi una dintre Franţa sau Olanda.

Foarte probabil, victoria contra Germaniei i-a asigurat României prezenţa în turneul preolimpic din luna aprilie. Se pare că, Mexicul sau Argentina, dacă nu chiar ambele, nu îşi vor trimite naţionalele la turneul preolimpic, astfel că, locurile 9 şi 10 la CE ar avea asigurate biletele la turneul preolimpic.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-01-20Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE