2020-02-18 00:06

Culisele despărţirii dintre Piţurcă şi Steaua

 |  17:59
Culisele despărţirii dintre Piţurcă şi Steaua

Victor Piţurcă şi-a prezentat ieri demisia de la Steauadupă ce şi-a luat toate lucrurile de la stadion, spunând, totodată, şi adio echipei.Fanii au încercat să-l convingă să revină asupra deciziei, dar cel poreclit„Satana” a fost de neclintit.

După aproape două luni de negocieri, Piţurcă a ajuns, laînceputul lunii iunie, la formaţia din Ghencea. Atunci a pus şi primelecondiţii, ajungând şi la un acord cu Becali. Salariu de 25.000 de euro lunar, oprimă de calificare în Liga Campionilor de 2 milioane de euro şi drepturidepline asupra clubului şi a echipei. “Era maipatron decât mine, avea puteri mai mari”, a recunoscut şi Becali. Chiar şi aşa, i-a promis titlul abia în altreilea an de contract. Pentru acest sezon, obiectivul era plasarea pe locurile1-3.

Imediat după primul cantonament al verii, Piţurcă i-acerut o garanţie patronului pentru a nu mai ieşit cu declaraţii împotrivaechipei. Acesta din urmă a şi acceptat, suma ridicându-se la 2 milioane deeuro. În plus, a concediat majoritatea oamenilor din club care era cunoscuţi caapropiaţi de Becali. A dispus ridicare interdicţiilor pentru fani şi anularea garduluidespărţitor de lângă gazon.

Fostul selecţioner a cerut o nouă rundă de negocierişi după al doilea cantonament din Austria. “Gigi, hai să facemcontractul. Să vorbim şi de garanţie”, i-a spus Piţurcă.Becali i-a propus un teren în valoare de 4 milioane de euro. Tehnicianul arefuzat. “Vreau10 hectare din terenul pe care îl ai lângă ŞcoalaRomâno-Americană. Totul unilateral, dacă plec din cauza ta”, a replicat Piţurcă. În cele din urmă, după câteva zile, cei doi s-auînţeles pentru 4,5 hectare.

Vineri dimineaţă, cu o zi înaintea meciului de laBraşov, Piţurcă s-a răzgândit şi l-a anunţat pe Becali că vrea 10 hectare dinacel teren şi alte 5 milioane de euro. “Cum pot să îţi dau atât şi unilateral. Păi dacă te superi din orice motiv, tu plecicu toţi banii. Nu pot asta. Îţi dau atunci 50.000 de euro pe lună salariu”, a spus patronul, contrat imediat: “Atunci echipa pleacăfără staff la Braşov”. Convins cu greu să-l trimită măcar pe Neagoe,Piţurcă i-a mai lăsat o zi de gândire lui Becali. Sâmbătă, deşi era ziua soţieişi a unei dintre fiice, Becali a plecat spre Braşov pentru a fi alături deechipă.

Ieri-dimineaţă s-a consemnat ultimul episod dinmandatul lui Piţurcă. Peste 100 de fani s-au adunat la stadion pentru a-l facesă se răzgândească, iar după o discuţie cu acesta, l-au sunat şi pe Becali săvină la stadion. Tehnicianul a fost de neclintit. A avut aceleaşi cereri, carel-au înfuriat pe Becali. “Gata, nu se mai poate, nu mai merge aşa”. Fanii i-au transmis latifundiarului că se va declanşa o nouă revoltă.

După întâlnirea de la stadion, Becali a organizat oconferinţă de presă în care a dezvăluit discuţiile cu fanii şi Piţurcă,anunţând că, în maximum trei zile, Steaua va avea un nou antrenor. Până atunci,Leo Strizu se va ocupa de echipă. De asemenea, a negat că Mihai Stoica ar puteareveni în Ghencea, precizând că pentru postul de preşedinte se gândeşte la IlieDumitrescu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-04-03Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE