2019-12-14 14:41

Curtea de CONTURI a României a sesizat DNA privind neregulile de la CS Dinamo

 |  00:06
Curtea de CONTURI a României a sesizat DNA privind neregulile de la CS Dinamo

Verificările Curții de Conturi a României, privind activitatea Ministerului Afacerilor Interne pe anul 2016, au scos în evidență o serie de nereguli la Clubul Sportiv Dinamo.

„Concomitent cu misiunea de audit financiar desfăşurată la minister a fost efectuată și o acțiune de audit public extern la Clubul Sportiv „Dinamo” (CS Dinamo), constatându-se unele abateri privind asocierea dintre CS Dinamo București și Fotbal Club Dinamo București, precum și derularea obiectivelor de investiții în perioadă 2000-2009”, este concluzia Curții de Conturi a României.

Printre neregulile constatate de experţii de conturi se numără: 

 • cuprinderea în Contractul de asociere a unor clauze abuzive, în defavoarea CS Dinamo: perioada contractului este nedeterminată, nu există clauze de denunțare unilaterală și nu sunt prevăzute condiții de extragere a aportului la capitalul social al asociației;

  • Fotbal Club Dinamo București nu și-a respectat obligațiile referitoare la plata cotei de asociere și a utilităţilor, situație care a condus la acumularea unor datorii faţă de CS Dinamo București, în perioada 2003-2010, în cuantum de aproximativ 3.173 mii lei; 

 • pentru obiectivul de investiții „Modernizare stadion central”, cu o valoare totală de 32.504 mii lei, nu au fost prezentate documentele justificative pentru plăţi în sumă de 3.230 mii lei. De asemenea, auditorii de conturi au menționat în raport că „pentru abaterile constatate la CS Dinamo București, Corpul de Control al Ministrului – Serviciul Inspecții a sesizat, în timpul controlului, Parchetul de pe langă Înalta Curte de Casație și Justiție – Direcția Natională Anticorupție”. 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-21Parerea ta...

ANONIM
21 Feb 2018

CS Dinamo a fost o vaca de muls timp de 28 de ani atat pentru conducerea IGPR cat si a MAI. La conducerea CS Dinamo au vost NUMITI conducatori de paie ahtiati dupa GRADE DE CHESTOR . La Fotbal Club Dinamo lucrurile sunt si mai complexe din punct de vedere infractional sau a ilicitelor.
CC
21 Feb 2018

in 2017 curtea de conturi a constat o hotie de peste 9 miliarde de euro de la buget .nu se intelege clar ce masuri se iau in urma controalelor cc impotriva persoanelor care au jefuit bugetul de stat .se recupereaza banii se sesizeaza dna in fiecare caz in parte sau cum vor muschii lor?
Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE