2020-08-05 14:39

Danciu-gol trece pe bancă!

 |  21:00
Danciu-gol trece pe bancă!

Dinamo a jucat în weekend al 9-lea meci amical din cantonamentele din Turcia. După un început mai ezitant, cu două eşecuri şi o remiză, trupa lui Ciobotariu şi-a intrat în ritm şi a bifat mai multe victorii. Trebuie remarcat însă că la aceste izbânzi nu a contribuit mai deloc Ionel Dănciulescu. Deşi a fost titular în mai toate disputele, Danciu-gol şi-a trecut o singură dată numele pe lista marcatorilor. Până şi puştiul Ţucudean a punctat de trei ori. Venirea lui Platini îl poate trimite pe legendarul atacant pe banca de rezerve. De altfel, brazilianul chiar a fost introdus din primul minut în ultimul amical, cu Najran, alături de Niculae.

Paradoxal, lui Dănciulescu i-a fost prelungit contractul acum 10 zile, însă imediat după aceea, Borcea l-a transferat pe Michel Platini, vârful lui ŢSKA Sofia. Adus pe filiera Ioan Becali, brazilianul a venit la Dinamo să joace titular, nu să lustruiască banca de rezerve, iar postul vizat este cel al lui Danciu-gol. 

La puţine momente după ce Platini a semnat cu Dinamo, preşedintele Nicolae Badea făcea un anunţ şoc: „Platini va face un cuplu redutabil de atacanţi cu Marius Niculae”. Rămâne de văzut cum va gestiona Liviu Ciobotariu această situaţie, mai ales că Danciulescu este unul dintre jucătorii preferaţi ai săi, cu care se sfătuieşte înainte de meciuri, alături de Cătălin Munteanu şi Marius Niculae. Doar dacă va schimba sistemul, Ciobi îl poate salva pe Dănciulescu. Într-un modul 4-2-3-1, fotbalistul se va regăsi în mijlocul liniei de trei din spatele lui Săgeată, iar pe benzi vor fi Alexe şi Platini.

Se retrage în vara lui 2013

Are 35 de ani, iar următorul sezon va fi ultimul din cariera sa de fotbalist. Dănciulescu vrea să câştige cel puţin încă un trofeu major cu Dinamo înainte să pună ghetele în cui. Titlul şi Cupa României în acest sezon, iar o participare, în premieră, a câinilor în grupele Ligii Campionilor ar fi de vis pentru Dănciulescu. „Vreau să-mi închei cariera în Ştefan cel Mare. Mi-am propus să ies cu capul sus din fotbal. Încă mai pot să joc, iar când nu o să mă mai ducă picioarele, o să ridic mâna şi o să mă retrag. Vreau să câştig trofee cu Dinamo, în acest timp care mi-a mai rămas de jucat aici”.

Amicalele câinilor:

Dinamo - Taraz 0-1

Dinamo - Ried 1-1 (Ţucudean)

Dinamo - Karpaty 0-2

Dinamo - Zimbru 4-0 (Luchin, Alexe, Niculae, Ţucudean)

Dinamo - ŢSKA Sofia 2-1 (Rus, Alexe)

Dinamo - Ludogorets 1-1 (Curtean) Dinamo - Viitorul 3-1 (Niculae, Dănciulescu, Moţi)

Dinamo - Videoton 0-0

Dinamo – Najran 2-1 (Niculae, Ţucudean)

Foto: fcdinamo.ro


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639554-05-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE