2020-08-03 15:49

Date despre sănătatea MINTALĂ a fotbaliștilor chinezi

 |  21:52
Date despre sănătatea MINTALĂ a fotbaliștilor chinezi

Super Liga chineză (CFL) va debuta pe 25 iulie, cu cinci luni mai târziu decât era prevăzut, cele 16 echipe fiind răspândite în două grupe, aceasta fiind o măsură pentru a controla epidemia.

Cluburile şi fotbaliştii din Super Liga chineză (CFL) şi-au exprimat îngrijorarea în legătură cu problema sănătăţii mintale, deoarece jucătorii vor sta cel puţin două luni departe de familii după startul acestei competiţii, pentru a opri răspândirea coronavirusului, potrivit AFP. Unul dintre tehnicienii care lucrează în prezent în Super Liga chineză este Cosmin Olăroiu, antrenorul echipei Jiangsu Suning.

Opt formaţii vor fi cazate într-un hotel din Dalian şi vor disputa meciurile lor în acest oraş din nord-estul ţării, iar celelalte opt vor urma acelaşi format la Suzhou, lângă Shanghai. Toate meciurile vor avea loc cu porţile închise. Federaţia chineză de fotbal a oferit puţine amănunte. Potrivit presei locale, atunci când nu vor juca şi nu se vor antrena, echipele vor rămâne la hotel. Directorul executiv al clubului Shijiazhuang Ever Bright, Zhao Junzhe, a afirmat că este îngrijorat pentru fotbaliştii săi. "Este nevoie de nişte măsuri pentru a-i ajuta pe jucători să se relaxeze şi întrebăm Federaţia chineză de fotbal în legătură cu acest lucru", a declarat el pentru agenţia Xinhua. "Va fi nevoie de facilităţi de recreere în hotelul echipelor", a spus el.

Două luni grele

"Pe scurt, fiţi pregătiţi, două luni nu înseamnă o glumă", a scris Ji. "Dacă jucătorii străini stau de vorbă în fiecare zi în bar şi în cafenea, în timp ce jucătorii chinezi se adună să joace jocuri în camerele lor, aceste două luni vor fi şi mai grele pentru toţi", a adăugat el.

Xinhua a indicat că restricţiile înseamnă că "echipele nu vor contact cu lumea exterioară mai bine de două luni". Wu Xi, internaţionalul chinez al echipei Jiangsu Suning, a spus: "Cum vom juca un campionat într-un mediu închis, sper că organizatorii vor găsi unele mijloace pentru a reduce stresul jucătorilor noştri", potrivit agerpres.ro. Într-un articol pentru Oriental Sports Daily, ziaristul Ji Yuyang a afirmat că Federaţia chineză este conştientă de această problemă, iar psihiatrii vor fi la îndemână "pentru a uşura suferinţa psihică de a nu avea familie sau prieteni în jur".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-07-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE