2020-04-09 04:46

De la coronavirus. Ce se va întâmpla cu ATLEȚII de elită, la Tokyo

 |  19:49
De la coronavirus. Ce se va întâmpla cu ATLEȚII de elită, la Tokyo

Maratonul de la Tokyo reprezintă un criteriu de calificare la Jocurile Olimpice 2020 şi sportivii japonezi vor profita de acest concurs pentru a-şi asigura calificarea la evenimentul care are loc la vară. Până duminica trecută, Japonia a confirmat 414 cazuri de coronavirus, inclusiv cele 355 de persoane contagioase de la bordul navei de croazieră Diamond Princess, care se află în carantină din 3 februarie în portul Yokohama.

Dată fiind această situație, doar atleţii de elită vor concura la maratonul de la Tokyo, din cauza coronavirusului. Organizatorii maratonului de la Tokyo, programat pe 1 martie, au decis ca la start să se alinieze doar sportivii de elită, pentru a evita riscul propagării coronavirusului în Japonia, unde numărul cazurilor continuă să crească, relatează Tokyo Shinbun, potrivit Reuters. La maratonul de la Tokyo erau aşteptaţi circa 38.000 de participanţi, dar în urma deciziei organizatorilor, puţin peste 200 de atleţi de elită vor putea lua parte la eveniment.

Nu a confirmat sau dezminţit

Un purtător de cuvânt al guvernului nipon a confirmat luarea unor măsuri sporite de protecţie, dar nu a confirmat sau dezminţit informaţia vehiculată de media japoneză.

Jocurile Olimpice de vară din 2020, cunoscute oficial sub numele de a XXXII-a ediție a Jocurilor Olimpice de vară sunt ediția cu numărul 32 a Jocurilor Olimpice de vară, cel mai mare eveniment multi-sportiv care are loc o dată la patru ani. Jocurile Olimpice de vară din 2020 sunt cunoscute, în general, sub numele de Tokyo 2020, deoarece evenimentul se va desfășura în Tokyo, Japonia. Tokyo a fost desemnat oraș gazdă în cadrul celei de-a 125-a Sesiuni a CIO, desfășurată la Buenos Aires, Argentina pe 7 septembrie 2013. Celelalte orașe finaliste au fost Istanbul (Turcia) și Madrid (Spania). Tokyo a mai organizat și ediția din 1964 a Jocurilor de vară și astfel va deveni al cincilea oraș (și primul din Asia) care organizează de mai multe ori JO. Jocurile sunt programate să aibă loc în perioada 24 iulie - 9 august 2020.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-02-17Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE