2020-02-19 18:21

Deac la Schalke, în timp ce Dinamo se chinuieşte să-şi vândă golgheterul!

 |  16:57
Deac la Schalke, în timp ce Dinamo se chinuieşte să-şi vândă golgheterul!

În ultimii trei ani, echipele din provincie au luattotal faţa granzilor din Bucureşti, şi asta se vede foarte clar şi la exportulde jucători. La începutul acestui sezon, CFR Cluj l-a transferat pe CiprianDeac la Schalke 04, pentru 3 milioane de euro, în timp ce Dinamo încearcă dinrăsputeri să-l împrumute pe Andrei Cristea în liga a doua germană, pentru doar500.000 de euro.

Mutarea lui Deac la vice-campioana Germaniei a părutsurprinzătoare pentru microbişti, însă mijlocaşul a fost atent monitorizat înultimele luni de către Felix Magath. Forma bună din acest an a lui Deac,decisiv în multe momente pentru echipa ardeleană, plus prezenţa constantă laechipa naţională, l-au adus pe acesta în atenţia marilor cluburi europene. Şi,cum conducătorii clujeni au ştiut mereu când să cumpere sau când să vândă unjucător, nici acum nu s-au înşelat. Suma pusă pe masă de nemţi, 3 milioane deeuro, a fost imediat acceptată, chiar dacă fotbalistul era o piesă de bază înechipa lui Andrea Mandorlini. Astfel că Deac va evolua în noul sezon alături deRaul Gonzales la Schalke, una dintre forţele din Bundesliga, echipă care vaevolua în acest sezon în grupele Ligii Campionilor.

Acum un an, CFR Cluj l-a transferat pe Alvaro Pereirala FC Porto, pentru suma de 4,5 milioane de euro, pentru 80% din drepturileinternaţionalului uruguayan, iar lusitanii i-au şi pus o clauză de revânzare,cifrată la 20 de milioane de euro.

De cealaltă parte, Dinamo se chinuieşte teribil să-şivândă golgheterul, însă nimeni nu a oferit suma cerută de conducătorii dinŞtefan cel Mare, 1, 5 milioane de euro pentru un transfer definitiv. Chiar dacăa fost monitorizat de echipe din Anglia, de Lazio şi de nou promovata în SerieA, Brescia Calcio, fotbalistul dinamovist nu are de ales şi pare hotărât săaccepte ultima ofertă, împrumutul pe un an la Karlsruhe, în liga a doua germană.Problema nu este însă la el, deoarece diferenţa dintre cerere şi ofertă estecam mare, dinamoviştii cerând jumătate de milion de euro, în timp ce nemţii nuoferă mai mult de 300.000 de euro. Multă lume l-a sfătuit pe fotbalist să nu segrăbească, deoarece valoarea sa nu este de Zweite Bundesliga, chiar Ioan Andonei-a spus să rămână la echipă până la o ofertă mai bună. “Nu ştiu dacă este aşade bine pentru el acest transfer, dar sfatul meu este că mai poate aştepta. Arecalităţile unui vârf care putea juca la o echipă mult mai bună, însă e alegerealui şi a clubului”, a spus tehnicianul.

Ciprian Deac (24 de ani) a mai jucat în cariera sa la Unirea Dej şi Oţelul Galaţi. A bifatcinci prezenţe la echipa naţională, însă nu a reuşit până acum să înscrie.

Andrei Cristea (26 de ani) a mai evoluat la FCM Bacău, Steaua, FC Timişoara şi Politehnica Iaşi.Are nouă prezenţe la prima reprezentativă, însă nu a reuşit să marcheze.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-12-25Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE