2019-07-19 05:11

Decizia CNA care lovește în plin FOTBALUL românesc

 |  12:52
Decizia CNA care lovește în plin FOTBALUL românesc

Consiliul Naţional al Audiovizualului a decis că, începând cu prima zi a anului viitor, reclamele la pariuri sportive online să poată fi difuzate pe TV doar după ora 23.00, anunţă paginademedia.ro. Motivarea vine că ”prin difuzarea acestora la ore accesibile copiilor, au fost încălcate reglementările legale cu privire la protecția minorilor”.

Hotărârea CNA lovește astfel extreme de dur în fotbalul românesc, în condiţiile în care Liga 1, naționala României, Cupa României și Liga 2 au ca sponsori diferite case de pariuri.

În atare condiții, televiziunile nu mai pot difuza reclame la case de pariuri pe durata meciurilor din primele două ligi, aşa cum se întâmplă acum, dar nici în disputele naționalei tricolore.

Totuși, agenţiile de pariuri îşi pot face în continuare reclamă pe stadion, vizibilă la TV, dar și pe tricourile de joc.

Radu Herjeu, membru titular al CNA, a explicat motivul deciziei luate de CNA: ”Am citit o știre – un sportiv de la Iași care s-a sinucis pentru că a pierdut 3.000 de lei la păcănele. Iată, se întâmplă astfel de lucruri, și nu era minor. Se întâmplă astfel de lucruri. Minorii sunt foarte influențabili. Și această idee că pot câștiga repede bani, pariind 5 lei și vor câștiga 50 imediat, doar intrând pe net, e foarte tentantă pentru ei”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-08



Parerea ta...

Doresc sa comentez



PUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE