2020-08-10 11:46

Dinamo și Rapid, pe lista rușinii la UEFA

 |  14:46
Dinamo și Rapid, pe lista rușinii la UEFA

Forul european a decis să blocheze în continuare distribuirea primelor pentru participarea la ediţia 2012/2013 a cupelor europene în cazul a şapte cluburi. Printre acestea și două din România, Dinamo și Rapid, din cauza datoriilor pe care acestea le au. Cele două rivale din Capitală se confruntă în momentul de față cu mari probleme financiare. George Copos nu vrea să mai investească nici un ban în Giulești, și caută disperat un posibil cumpărător al clubului, în timp ce Dragoș Săvulescu a decis să părăsească acționariatul lui Dinamo.

În schimb, FC Vaslui, cealaltă echipă din ţara noastră căreia îi fusese suspendată iniţial plata primei de către Instanţa de control financiar a cluburilor din cadrul UEFA (ICFC), îşi va încasa drepturile, după ce a făcut dovada că este cu plăţile la zi.

Au rămas în continuare cu primele blocate echipele Rapid Bucureşti, Dinamo Bucureşti, Malaga (Spania), Hajduk Split, NK Osijek (ambele din Croaţia), Partizan Belgrad şi Vojvodina Novi Sad (ambele din Serbia), conform Agerpres. Cazurile acestor şapte cluburi vor fi analizate de către Camera de judecată a ICFC, durata procedurii şi datele reuniunilor camerei nefiind deocamdată fixate.

Primele pentru sezonul 2012/2013 al competiţiilor europene intercluburi au fost suspendate temporar în luna septembrie de ICFC pentru 23 de cluburi, însă în cazul a 16 formaţii măsura a fost ridicată de Camera de instrucţie a ICFC, după o procedură de examinare la finalul căreia s-a constatat că acestea şi-au îndeplinit exigenţele financiare care le fuseseră impuse.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639583-03-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE