2020-04-08 09:57

Dumitru Dragomir promite marea cu sarea pentru fotbalul românesc. Peste 120 de milioane de euro din drepturile tv ale Ligii I?

 |  16:02
Dumitru Dragomir promite marea cu sarea pentru fotbalul românesc. Peste 120 de milioane de euro din drepturile tv ale Ligii I?

Preşedintele LPF nu ţine cont de criza financiară dinRomânia şi îşi propune să strângă 120 de milioane de euro din drepturile detelevizare a meciurilor din Liga I în următorii trei ani.

Contractul dintre Ligii Profesioniste de Fotbal şi consorţiul RCS-Antena1 se încheie la finalul acestui sezon, iar pentru trei ani a primit nu maipuţin de 102 milioane de euro, inclusiv TVA. Suma actuală reprezintă deja unrecord, dar Dumitru Dragomir susţine că suma va creşte pentru perioada2011-2014.

Chiar dacă e criză, voi scoate peste120 de milioane de euro din drepturile tv. Banii nu vor mai fi primiţi la Ligă,ci direct cluburilor”, promite Mitică de la Ligă, deşi recunoaşte că “laaceastă oră sunt 12 echipe în situaţie foarte critică. Au murit sponsorii,publicitatea din interiorul stadionului, nimeni nu mai vine cu bani la fotbal”.

Promisiunealui Dragomir vine în contextul în care televiziunile care au transmismeciurile din Liga I nu au doborât deloc recorduri de audienţă şi auînregistrat pierderi mari în toată această perioadă. Anul trecut, Antena 1 chiara cerut o renegociere a contractului, solicitare refuzată din start de LPF.

Într-un clasament pe Europa al câştigurilor din drepturile tv, Liga Iocupă locul 11, la valoarea de acum a contractului, depăşind campionate precumcele din Belgia şi Scoţia. De altfel, bugetul majorităţii cluburilor din primadivizie depinde de drepturile tv, fiecare echipă primind cel puţin 1,2 milioanede euro în funcţie de locul în clasament.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-09-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE