2020-07-02 13:51

După 4 ani de chin, Steaua a bătut în Europa!

 |  13:26
După 4 ani de chin, Steaua a bătut în Europa!

Prin victoria împotriva lui Utrecht, Steaua a încheiat oserie “neagră” ce îi aparţinea, 26 de meciuri fără succes în grupelecompetiţiilor intercluburi ale Europei. De la acel succes istoric de la Kiev,4-1 cu Dinamo, Steaua nu mai reuşise să învingă nici o echipă, indiferent căpartida s-a disputat în grupele UEFA sau grupele Ligii Campionilor. Meciul cuUtrecht era decisiv pentru trupa lui Lăcătuş, o eventuală înfrângerea îi scoteape roş-albaştri din calculele calificării în primăvara europeană. Şi după cums-a desfăşurat prima repriză, acest deznodământ nu era departe. În plinădominare a oaspeţilor a picat ca din senin golul lui Gardoş, cu largul concursal portarului olandez Vorm, care a prins mingea pe linia porţii, pentru ca apoiacesta să o tragă inexplicabil în poartă. Însă, bucuria steliştilor nu a duratdecât patru minute, Mertens executând impecabil la vinclu o lovitură liberă dela 22 de metri. Omul primei reprize a fost din nou Ciprian Tătăruşanu, care aparat câteva şuturi periculoase ale oaspeţilor. La şase minute după pauză, la obâlbâială în careul olandezilor, Tănase a pasat acrobatic la Stancu, care aîndeplinit o simplă formalitate. Haosul în defensiva adversă a continuat şiimediat a picat şi al treilea gol, centrare-şut a lui Bănel Nicoliţă, iarmingea a fost deviată inspirat în poartă de acelaşi Stancu. Olandezii s-autăiat din acest moment şi, chiar dacă ambele echipe au mai avut câteva ocaziipână în final, Steaua a gestionat bine avantajul de pe tabela de marcaj. Şi cumrezultatul de pe “Anfiel Road” dintre Liverpool şi Napoli, scor 3-1, oavantajează pe gruparea din Ghencea, roş-albaştrii sunt nevoiţi să nu piardă înultimele două meciuri ale grupei, acasă cu Liverpool şi în deplasare cu Napoli,pentru a se califica în primăvara europeană.

Steaua Bucureşti: Tătăruşanu - Martinovici, Gardoş,Alves, Latovlevici - Ricardo, I. Apostol (Bicfalvi 46) - Nicoliţă, B. Stancu,Tănase (Szekely 83) - Surdu (Angelov 87).

FCUtrecht: Vorm - Cornelisse, Schut, Wuytens, Neşu - Duplan (Danso 76),Silberbauer, Lensky, Mertens - Van Wolfswinkel, Demouge (De Kogel 82).

Clasament:1. FC Liverpool 8 p (7-2), 2. Steaua Bucureşti 5 p (8-9), 3. Napoli 3 (4-6), 4.FC Utrecht 3 p (2-4).

Următoareaetapă, care va avea loc la 2 decembrie, programează meciurile: Steaua Bucureşti- FC Liverpool şi FC Utrecht - Napoli.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-08-30Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE