2020-08-10 02:33

După ce s-a jignit ca la uşa cortului cu Victor Piţurcă, Marian Iancu, persona non-grata în fotbalul românesc?

 |  20:02
După ce s-a jignit ca la uşa cortului cu Victor Piţurcă, Marian Iancu, persona non-grata în fotbalul românesc?

Patronul lui FC Timişoara, Marian Iancu, a avut un dialoghalucinant într-o emisiune televizată cu tehnicianul Universităţii Craiova,Victor Piţurcă, cei doi aruncându-şi vorbe grele printre care “homosexual” “satanist”“garoi” sau “ţigan”.

Dacă fostul selecţioner este la prima abatere, în schimb, Iancu estecunoscut deja pentru scandalurile pe care le provoacă. Pe lângă eternelediscuţii cu oficialii altor cluburi, oficialul l-a numit, în urmă cu doi ani,pe Mircea Sandu “şpăgar” şi “hoţ”. Preşedintele FRF l-a dat înjudecată, iar acum două luni a câştigat procesul, având de încasat daune moraleîn valoare de 90.000 de lei.

Iancu riscă să fie declarat persona non-grata de forurile abilitate,după ce înainte de debutul sezonului în curs, Comitetul de Urgenţă al FRF adecis monitorizareapersoanelor care recidivează cu declaraţii jignitoare sau calomnioase, urmând caacestea să fie excluse din fotbal sau chiar să fie declarate persona non-grata,ceea ce coincide cu eliminarea oricărei şanse de a mai activa într-un club,indiferent de funcţie.

PreşedinteleLPF, Dumitru Dragomir, afirmă că nu ştie ce măsuri se vor lua împotriva luiIancu, dar nu crede că va fi pus în aplicare planul FRF. “Încă nu a depus nimeniplângere, iar Comisia de Disciplină nu e obligată să se autosesizeze. Oricum, egreu să se ajungă să fie declarat cineva «persona non-grata» în fotbalulromânesc”. De partea cealaltă, Mircea Sandu spune că lasă totul la latitudineaComisiilor LPF.

În schimb, preşedintele Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, CsabaFerenc Asztalos, afirmă că a solicitat Ligii, Federaţiei şi CNA-ului să iamăsuri urgente în acest caz, altfel va informa UEFA despre jignirile reciproceaduse în direct la o emisiune tv.

Pasajedin dialogul Piţurcă - Iancu de la gsptv

Iancu:Tu eşti homosexual? Bă, spune dacă eşti homosexual.

Piţurcă:Cu garoi din ăştia, cu ciori, care stau în pat şi care poartă legal 100-200 dekilograme de rahat în ei, mănâncă 50 de plăcinte, ce să facem. Au ajuns ţiganidin ăştia să facă emisiuni, e ultimul lucru.

Iancu:Băi, eu cred că eşti homosexual. M-am convins, eşti.

Piţurcă:Ce dialog să am cu ţigani borâţi, fotbalul se duce de râpă. A ajuns el săînjure preşedintele FRF, conducători, echipe cu istorie.

Iancu:Eu cred că eşti satanist. Eşti cu Satana? Mephisto eşti?

Piţurcă:Da, sunt. Dar uită-te în oglindă, să vedem care e Satana. Are un comportamentde ţigan.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-10-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE