2019-12-14 14:37

ECHIPA IDEALĂ a sezonului regular, în viziunea LPF

 |  16:56
ECHIPA IDEALĂ a sezonului regular, în viziunea LPF

Liga Profesionistă de Fotbal a alcătuit echipa ideală a sezonului regular din Liga 1. Liderul CFR Cluj oferă, cum era și normal, şi cei mai mulţi reprezentanţi în "11"-le tip al campionatului: patru.

Portarul Giedrius Arlauskis, fundașii Cristi Manea și Paulo Vinicius, şi mijlocașul Ciprian Deac sunt oamenii lui Dan Petrescu în formula ideală după prima parte a campionatului.

A doua clasată, FCSB, are trei oameni: Costică Budescu, Florin Tănase şi Harlem Gnohere, în timp ce locul 3 din Liga 1, CSU Craiova, are doi jucători, mijlocașii ofensivi Gustavo şi Băluţă.

CSM Poli Iaşi îl are în 11-le ideal pe veteranul Frăsinescu, în timp ce Viitorul îl dă pe Cristian Ganea, fundaşul stânga care a semnat deja contractual cu Athletic Bilbao, unde va ajunge din această vară.

Cel mai bun antrenor al sezonului regulat a fost desemnat nu Dan Petrescu, cum era normal, ci "principalul" Astrei, Edward Iordănescu, omul care i-a dus pe giurgiuveni în play-off.

Echipa ideală a sezonului regulat din Liga 1

Arlauskis - Cr. Manea, Frăsinescu, Vinicius, Cr. Ganea - Gustavo, Deac, Budescu - Fl. Tănase, Băluţă, Gnohere. Antrenor: Edward Iordănescu.

PORTAR

Giedrius Arlauskis (CFR Cluj / 30 de ani / 17 jocuri) - Deţine recordul de invincibilitate al sezonului, 631 de minute consecutive fără gol primit. Este unul dintre cei mai buni portari străini care au activat dea lungul timpului în Liga 1.

FUNDAȘI

Cristian Manea (CFR Cluj / 20 de ani / 25 jocuri) - S-a impus titular încă din prima etapă şi a devenit om de bază în formaţia antrenată de fundaşul dreapta al "Generaţiei de aur", Dan Petrescu. Un transfer foarte bun pentru echipă, dar şi pentru jucător. Cosmin Frăsinescu (CSM Poli Iaşi / 33 de ani / 24 jocuri) - El şi Andrei Cristea, fiecare cu peste 300 de meciuri în Liga 1, au fost jucătorii studenţilor ieşeni care au condus echipa din teren spre prima calificare din istorie în play-off. A prins de patru ori echipa etapei. Paulo Vinicius (CFR Cluj / 33 de ani / 24 jocuri) - A fost stâlpul celei mai bune apărări din campionat, experienţa sa fiind un mare avantaj pentru clujeni. În plus, şi-a trecut de patru ori numele pe tabelă, punctând astfel şi la capitolul ofensiv. Cristian Ganea (Viitorul / 25 de ani / 25 jocuri) - A continuat evoluţiile formidabile din sezonul precedent, fiind cel mai constant jucător din Liga 1 Betano pe postul de fundaş stânga. A prins de șapte ori cel mai bun unsprezece la finalul unei etape.

MIJLOCAȘI

Gustavo Vagenin (CSU Craiova/ 26 de ani / 25 jocuri) - Cel mai bun marcator al oltenilor din acest sezon – 11 goluri. Un fotbalist cu o tehnică deosebită, capabil să facă diferenţa pe teren în orice moment. Ciprian Deac (CFR Cluj / 32 de ani / 24 jocuri) - Conduce clasamentul pasatorilor cu 10 reușite. Este inima grupării ardelene, fiind în multe momente jucătorul care a rupt ritmul şi a împins formaţia clujeană spre poarta adversă. Constantin Budescu (FCSB / 29 de ani / 17 jocuri) - Rămâne acel fotbalist care, indiferent de rezultat, apelează la un dribling sau o execuţie spectaculoasă în urma căreia culege aplauze de pe orice stadion. Șapte goluri şi tot atâtea pase decisive în această ediţie de campionat.

ATACANȚI

Florin Tănase (FCSB / 23 de ani / 24 jocuri) - Căpitanul bucureştenilor şi-a găsit forma din urmă cu câteva sezoane, când impresiona în tricoul celor de la Viitorul. A contribuit decisiv la 16 dintre reuşitele roş-albaştrilor din ediţia curentă.

Alexandru Băluţă (CS U Craiova / 24 de ani / 21 jocuri) - Liderul din teren al Craiovei a fost decisiv în multe momente. Este cel mai iubit jucător din lotul oltenilor, iar asta l-a determinat să refuze mai multe oferte primite de club în această iarnă. Harlem Gnohere (FCSB / 30 de ani / 21 jocuri) - Un vârf de careu veritabil, cu un simţ al porţii foarte dezvoltat. Are o medie fantastică, de aproape un gol la două meciuri jucate pe prima scenă din România.

ANTRENOR

Edward Iordănescu (Astra / 39 de ani, FOTO) - În ciuda faptului că Astra a schimbat în totalitate liniile în vara lui 2017, a avut curajul de a porni la drum cu mulţi tineri în noul proiect, iar primele roade s-au văzut încă din sezonul regulat. A calificat echipa fără mari emoţii în play-off.

Sursă: lpf.ro


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-08Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE