2019-11-13 00:08

Elisabeta Lipă a preluat oficial locul Gabrielei Szabo în fruntea MTS

 |  18:26
Elisabeta Lipă a preluat oficial locul Gabrielei Szabo în fruntea MTS

Florentin Dincă

Elisabeta Lipă a preluat miercuri, oficial, locul în fruntea Ministerului tineretului şi Sportului de la Gabriela Szabo. Cele două au fost prezente la ceremonia “transferului de putere” organizată în Sala Nadia Comăneci din sediul MTS. Noul ministru a ţinut să-i mulţumească personal predecesoareie sale, şi totodată prietenei sale, pentru obiectivele atinse în mandatul său de un an şi jumătate încoace, iar în cazul celor care încă nu au fost finalizate, şi-a dat cuvântul că le va duce pe toate la bun sfârşit.

La evenimentul la care au fost prezenţi şi Carmen Tocală, Secretar de Stat pe probleme de Sport în cadrul MTS, Adrian Bughiu, Secretar de Stat pe Probleme de Tineret în cadrul MTS, dar şi directorii şi responsabilii de servicii din cadrul MTS, Gabriela Szabo a avut prima cuvântul: „Îmi doresc foarte mult să continuaţi proiectele începute, pentru că acesta este viitorul pentru sport şi tineret. Sunt foarte mândră de ceea ce am realizat. Îi doresc succes în continuare doamnei Lipă. Urmează un an foarte important, un an olimpic. Mi-aş dori să avem cât mai mulţi sportivi calificaţi la Rio. Iar cei care participă la Jocurile olimpice să se întoarcă cu cât mai multe medalii. Sunt un om de sport şi voi rămâne în sport”. La rândul ei, Elisabeta Lipă i-a mulţumit fostei atlete, şi a atras atenţia asupra numărului mic de sportivi calificaţi la Jocurile olimpice: „Îmi doresc să fac performanţă în acest minister pe care l-am slujit atâţia ani. Îi promit Gabrielei că îi voi continua proiectele, însă nu mă voi opri doar la acestea, ci voi încerca să construim şi altele, ca să nu rămână doar în faza de proiecte. Este un moment greu, dificil, pentru acest Minister al Tineretului şi Sportului pe care toată lumea îl asociază cu performanţa. Este trist că la ora actuală sunt numai 27 de sportivi calificaţi la Jocurile Olimpice, iar dacă nu mai obţinem medaliile olimpice de altădată se spune că nu facem nimic. Trebuie să muncim şi să avem grijă de tinerii noştri, pentru că ei sunt viitorul. Să-i atragem spre sport, unde să crească şi să treacă pe cât posibil cât mai mulţi dintre ei în grădina performanţei. Înainte de toate, sportul înseamnă sănătate. Ca să avem o naţiune sănătoasă trebuie să ne mişcăm”.

Elisabeta Lipă a preluat oficial locul Gabrielei Szabo în fruntea MTS
zoom
Moştenire

În mandatul său de aproximativ 18 luni, Gabriela Szabo a reușit să modernizeze toate cele nouă Complexe Sportive Naționale de la Lia Manoliu. Sălile de forță, box, lupte, haltere și gimnastică au avut parte de multiple modernizări, unele chiar fiind luate de la zero, iar sportivii şi-au început deja pregătirile pentru Jocurile Olimpice în condiții mai bune. Centrul de refacere pentru sportivi a fost și el la rândul său modernizat la un nivel înalt. Szabo a șI inaugurarea pista de tartan din cadrul complexului. De altfel, baza de la Lia Manoliu a fost ultimul său proiect finalizat la conducerea Ministerului Tineretului si Sportului.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-18Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE