2020-02-28 12:20

Epilogul. Ruptura dintre Victor Piţurcă şi Gigi Becali şi-a consumat ieri unul dintre ultimele capitole, iar tehnicianul pleacă după doar două luni

 |  18:36
Epilogul. Ruptura dintre Victor Piţurcă şi Gigi Becali şi-a consumat ieri unul dintre ultimele capitole, iar tehnicianul pleacă după doar două luni

În pofida acuzaţiilor pe care Gigi Becali i le-a adusdupă ce s-a aflat că vrea să plece de la Steaua, Victor Piţurcă a venit detaşatla conferinţa de presă în care trebuie să clarifice lucrurile sau, mai corect,să îşi expună punctul de vedere. A glumit cu ziariştii, a părut destins, dar pefaţa lui se citea şi regretul că nu poate continua munca pe care a început-oacum 60 de zile.

Disputa dintre Victor Piţurcă şi Gigi Becali a pornit dela declaraţiile pe care patronul le-a dat înainte de jocul cu FC Braşov, atuncicând acesta recunoştea că „face cancer la limbă” dacă nu spune ceva de echipă.A fost începutul sfârşitului pentru noua eră Piţurcă la Steaua. „A dat el unraid pe la toate televiziunile şi atunci şi-a dat arama pe faţă. A intrat dinnou în conflict cu suporterii, lucru pe care nu pot să îl accept, a vorbit dejucători, a zis că vrea Liga Europa şi tot aşa. A avut însă ghinionul să văd eutot la televizor a doua zi dimineaţă. Mi-am chemat oamenii, ne-am consultat şiam decis că nu mai putem continua la Steaua. L-am anunţat pe Gigi, dar a crezutcă glumesc când i-am zis că îi trebuie alt staff tehnic. Vineri ne-am întâlnitşi mi-a reproşat că îl las, dar i-am explicat că nu se poate lucra cu el”, afost explicaţia lui Victor Piţurcă.

Garanţiile financiare, mărul discordiei

Victor Piţurcă a cerut atunci când a venit la Steaua unsalariu de 600.000 de euro pe sezon, pentru că, spune el, şi banii suntimportanţi în munca pe care o face. A acceptat însă un compromis, pentru căGigi Becali nu avea bani, salariul său fiind de numai 300.000 de euro.Tehnicianul ar fi primit însă un bonus de două milioane de euro dacă echipaajungea în Liga Campionilor. Aşa s-a ajuns la discuţia despre garanţie, unteren de 10 hectare, despre care Gigi Becali spune că valorează 15 milioane deeuro, în timp ce Piţurcă nu îl cotează la mai mult de 4 milioane. Totul a rămasîn coadă de peşte la începutul mandatului, dar „Satana” a readus discuţia înactualitate înainte de jocul cu Braşov. În plus, a cerut şi semnarea unuicontract prin care Gigi se angaja să îi dea 5 milioane de euro dacă va criticajucători sau va încerca să se bage la echipă. „Am făcut totul pentru bineleStelei, dar şi al lui Gigi Becali, pentru că atunci când am venit era în corzi.Mi-a spus că nu poate fi de acord cu aceste pretenţii, ne-am dat mână şi asta afost”, a afirmat antrenorul.

Orgoliul şi frica de umilinţă

Steaua a schimbat în era Becali nu mai puţin de 15antrenori, mulţi dintre ei foste mari glorii ale Stelei, printre care MariusLăcătuş sau Gheorghe Hagi. Cum Victor Piţurcă este un om orgolios nu puteaaccepta că într-o zi ar putea pleca de la Steaua pe uşa din dos. „Pe mine nu măva umili niciodată Gigi Becali şi nici vreun alt patron din lumea asta. Deaceea am vorbit de garanţii, nu pentru că i-aş fi vrut eu răul luzi Gigi sau aşfi vrut să îi fur averea şi echipa. Nu am nevoie de banii lui”, susţinePiţurcă, care a adăugat: „Nu i-am impus niciodată să nu vorbească, pentru căasta e viaţa lui. Îmi pare rău că prima dată nu i-am cerut eu garanţii de 50sau 100 de milioane de euro, iar atunci nu mai vorbea deloc. Victor Piţurcă nue X sau Y să vină la plesneală la Steaua”.

Suferă pentru jucători

Deşi a stat doar două luni la Steaua, Piţurcă s-a ataşatfoarte mult de jucători şi cel mai mult regretă că nu poate continua alături deei. A spus în conferinţă că suferă „pentru copii lui, pentru băieţii lui”,pentru că nu vor avea viaţă uşoară după plecarea sa. Fostul selecţioner spuneînsă că fotbaliştii trebuie să demonstreze că merită să joace în Ghencea, iardacă au valoare vor reuşi să se impună. Piţi s-a legat şi de campania sa detransferuri a Stelei despre care a spus că a costat doar 2,4 milioane de euro,din aceştia urmând să se scadă 1,3 milioane din transferurile lui Ovidiu Petreşi Toja.

„Suporterii trebuie să susţină echipa”

Fostul antrenor al Stelei a spus că suporterii eraufoarte amărâţi de ceea ce se întâmplă, dar le-a cerut acestora să susţină încontinuare echipa. „Nu cred că le mai convine nici lor ca oamenii care au făcutceva pentru Steaua să fie umiliţi de Gigi Becali. M-au întrebat pe mine ce săfacă în continuare, iar eu le-am spus că Steaua nu a fost, nu este şi nu va finiciodată Gigi Becali, iar ei trebuie să facă abstracţie de el”, a precizatPiţurcă. Tehnicianul le-a luat apărarea fanilor şi la întâlnirea cu GigiBecali, iar cel din urmă s-a supărat şi l-a făcut „jigodie” pe Piţurcă.

Atac la MM Stoica

Piţurcă nu uită şi nu iartă, iar prima sa descălecare dela Steaua a fost strâns legată de numele lui Mihai Stoica. Antrenorul nu apierdut acum ocazia şi a lansat un atac la adresa fostul oficial din Ghencea:„Gigi Becali a început să se schimbe când a venit Stoica lângă el. Atunci auînceput lucrăturile, s-a stricat ceva. Gigi era prietenul meu, am avut un marerol la venirea lui şi vorbea urât de mine cu Stoica sau îl lăsa pe Stoica să facăacest lucru. Atunci s-a schimbat ceva, chiar dacă domnul Stoica se lăuda că afăcut nu ştiu ce performanţe. Activitatea lui începea la Steaua la ora 12.00,îi îmbârliga pe suporteri pe bloguri şi cam atât”.

Tripleta Iordănescu – Hagi - I.Dumitrescu

După ce Piţurcă şi-a anunţat plecarea, Becali s-a mişcatrepede şi ar putea apela la o soluţie care să îl scoată din criză: AnghelIordănescu ar urma să fie preşedinte, Ilie Dumitrescu manager şi „regele” Hagiantrenor. Prmii doi ar fi mai uşor de convins, iar problema ar fi cu Hagi,pentru că acesta a plecat umilit de la Steaua, după ce Becali a încercat să sebage peste el la echipă. Patronul Stelei spune că această variantă ar fiideală, mai ales că el îşi doreşte un antrenor român. Totuşi, el recunoaşte căar putea apela la un străin, unul dintre aceştia fiind chiar MassimoPedrazzini, cel care a mai lucrat în Ghencea atât ca secund, cât şi ca antrenorprincipal.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-04-15

Mai multe imagini:
Epilogul. Ruptura dintre Victor Piţurcă şi Gigi Becali şi-a consumat ieri unul dintre ultimele capitole, iar tehnicianul pleacă după doar două luni
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE