2020-07-07 10:01

EURO 2016. România – Grecia, luni ora 21.45, TVR 1 şi TVR HD

 |  17:54
EURO 2016. România – Grecia, luni ora 21.45, TVR 1 şi TVR HD

Florentin Dincă

La Budapesta ne-am mulţumit cu o remiză în faţa unui adversar mediocru, iar asta ne-ar putea costa scump. Tricolorii sunt obligaţi luni seară să obţină cele trei puncte în faţa unei naţionale a Greciei aflată într-un colaps total, fiind ultima în grupă, cu doar două puncte acumulate în şapte meciuri. Însă tocmai de aici ar putea apărea marile probleme pentru elevii lui Anghel Iorănescu. Să nu li se pară acestora că victoria li se cuvine, că e deja antamată, în situaţia în care elenii au capitulat lupta, ei nemaiavând şanse matematice de calificare.

Cel puţin în meciul cu Finlanda, grecii au arătat poftă de joc, au şutat de peste douăzeci de ori la poarta nordicilor, au ratat ocazii clare de gol, însă mingea nu a vrut să intre în poartă. Deci să nu cumva să ne păcălim că elenilor nu le merge jocul, pentru că, deşi au rămas fără veteranii Karagounis şi Katsouranis, dispun încă de fotbgalişti de rasă, care activează la echipe mult mai importante decât ai noştri, ca Mitroglu, Papastathopolos, Karnezis, Manolas, P. Kone, Tachtsidis.

Riscă Iordănescu?

Selecţionerul naţionalei României, Anghel Iordănescu, a atras atenţia că unii dintre jucătorii săi nu vor putea fi recupraţi fizic după efortul depus la Budapesta. În atare condiţii sunt aştepate câteva modificări în formula de start. Tătăruşanu e bătut în cuie în poartă, Papp i-ar putea lăsa locul lui Măţel, ultimul fiind mult mai bun pe faza ofensivă, în timp ce Chiricheş, Grigore şi Raţ rămân pe loc. La mijloc, Pintilii, revenit după suspendare, îl va substitui pe unul dintre Prepeliţă şi Hoban, ultimul cu o evoluţie foarte apreciată contra maghiarilor. Aici ar putea interveni surpriza, însă la cât de prudent îl ştim pe Tata Puiu, ar fi o minune că lângă Pintilii să apară Sânmărtean, pentru a-i face loc mai în faţă lui Budescu, refăcut după o uşoara accidentare. Aripile vor fi Torje, pe dreapta, şi Maxim, pe stânga, iar în faţă Claudiu Keşeru.

Hagi, lobby pentru Maxim

Gheorghe Hagi a taxat folosirea lui Alex Maxim la Budapesta decât 5 minute, cu tot cu prelungiri. Posesorul numărului 10, unul sfânt la echipa naţională, jucătorul lui Stuttgart este văzut de Rege fotbalistul care face diferenţa în ultimii 30 de metri şi nu ar trebui să lipsească din primul 11 contra Greciei. “La meciul cu Ungaria am trăit un moment neplăcut. Numărul 10 a intrat un minut. De ce mai poartă numărul 10? Vedeți, nimic nu este întîmplător. Detaliile contează, detaliile fac diferența. Numărul 10 nu poate fi purtat de un fotbalist care joacă un minut. Cu poza asta am rămas în minte. Numărul 10 este liderul, ăla schimbă tot. Numărul 10 este liderul echipei, el face diferența, nu mai putem merge doar cu cărăuși care aleargă. În ultimii 30 de metri ai nevoie de astfel de jucători”, a declarat la Digisport Gică Hagi.

EURO 2016. România – Grecia, luni ora 21.45, TVR 1 şi TVR HD
zoom
Contre

Tata Puiu a suprins din nou, după meciul de la Budapesta, când a declarat că, în ciuda poziţiei umilitoare din grupă, Grecia rămâne cel mai valoros adversar. În contrapartidă, preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, spune că elenii sunt demotivaţi şi nu mai pot fi aşa de speriat. “Suntem înaintea unui meci extrem de important pentru noi. Consider că Grecia este cea mai bună echipă din grupa noastră, chiar dacă ocupă locul pe care-l ocupă”, spune Iordănescu, contrazis de şeful Federaţiei:“Grecia a fost favorita grupei din toate punctele de vedere, inclusiv prin faptul că prezenţa la Mondial a câştigat-o în faţa noastră.În momentul de faţă, Grecia nu mai e favorită. Mă gândesc că, în momentul de faţă, şi după înfrângerea cu Finlanda, Grecia e o echipă demotivată. Însă, nu ne putem culca pe o ureche şi să considerăm că meciul va fi uşor. E o victorie de care avem mare nevoie”.

EURO 2016. România – Grecia, luni ora 21.45, TVR 1 şi TVR HD
zoom
Intră jucătorii odihniţi

În meciul cu Finlanda, selecţionerul Kostas Tsanas a introdus în teren o echipă din care au lipsit “greii” Torosidis (suspendat) şi Manolas, ambii de la AS Roma, Panagiotis Kone (Udinese), Ioannis Fetfatzidis (Al Ahli, ex-Genoa şi Chievo) şi Sotiris Ninis (Panathinaikos). Este de aşteptat ca fotbaliştii enumeraţi mai sus, cu excepţia lui Torosidis, menajat, să intre în această seară din primul minut. Pe lângă ei, vor rămâne în primul 11 alţi jucători de certă clasă, ca Papastathopolos, Holebas, Samaris, Fortounis, Karelis şi Mitroglu.

Azi se mai joacă

Finlanda – Insulele Feroe

Irlanda de Nord – Ungaria

 

Următoarele etape

8 octombrie

Ungaria – Insulele Feroe

Irlanda de Nord – Grecia

ROMÂNIA– Finlanda

11 octombrie

Insulele Feroe – ROMÂNIA

Finlanda - Irlanda de Nord

Grecia - Ungaria

Clasament

 

1.   Irlanda N.  7    5    1    1    11-5     16p

2.   România     7    4    3    0     7-1      15p

3.   Ungaria      7    3    3    1    5-3      12p

4.   Finlanda     7    2    1    4     6-8       7p

5.   Ins. Feroe  7    2    0    5    5-11     6p

6.   Grecia        7    0    2    5    2-8       2p

Echipe probabile

România: Tătăruşanu – Măţel, Chiricheş, Dr. Grigore, Raţ – Prepeliţă, Pintilii – Torje, Sânmărtean, Maxim – Keşeru

Grecia: Karnezis – Vyntra, Manolas, Sokratis, Holebas – Kone, Tziolis – Fetfatzidis, Samaris, Karelis – Mitroglu

EURO 2016. România – Grecia, luni ora 21.45, TVR 1 şi TVR HD
zoom
40.000 de spectatori sunt aşteptaţi la meci

 

 


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-09-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE