2020-08-09 21:02

EXCLUSIV. Cine este noul antrenor al naţionalei masculine de handbal, impus de Alexandru Dedu

 |  19:40
EXCLUSIV. Cine este noul antrenor al naţionalei masculine de handbal, impus de Alexandru Dedu

Preşedintele Federaţiei Române de Handbal (FRH), Alexandru Dedu, l-a demis săptâmâna trecută pe antrenorul echipei naşionale masculine de handbal, spaniolul Manuel Montoya Fernandez, după ce, cu ceva timp în urmă, îl reconfirmase pe post, declarând că este foarte mulţumit de munca acestuia.

Practic, prin demiterea lui Montoya, Alexandru Dedu încheie experimentul de trei ani cu antrenori spanioli la echipa naţională de handbal masculin a României, prin care echipa noastră a ieşit, pentru mulţi ani, din circuitul secundar - nu principal -, al handbalului mondial. Adică, handbalul masculin românesc a ajuns în ultima grupă valorică mondială, iar şansele să revină cât de cât în elita mondială sunt foarte, foarte mici.

De ce? Pentru că imediat dup ace a ajuns la conducerea FRH, Alexandru Dedu a decis ca echipele de handbal din campionatul României să folosească jucători străini fără limită, adică astăzi pot juca sapte străini într-o echipă tot meciul, fără nicio restricţie, şi, astfel, jucătorii români au devenit o „rara avis”. Totodată, Dedu a fost preocupat să aducă, pe bani mulţi, antrenori străini la echipele naţionale. Aceștia şi-au luat banii şi au plecat cu buzunarele pline, fără să răspundă de slabele performanţe ale echipei naţionale. Prin septembrie 2018, spaniolul Manuel MontoyaFernandez a fost numit de Dedu antrenoralnaţionalei de handbalmasculin, în locul spaniolului Xavi Pascual, cel care condusese timp de doi ani Barcelona şi echipa României, ratând toate obiectivele, dar luând 10.000 de euro în fiecare lună. După experimentele Montoya şi Xavi Pascual, controversatul preşedinte al FRH a decis să-l aducă ca antrenor principal la echipa naţională masculină pe Rareş Fortuneanu, care a antrenat cinci ani echipa franceză Saint-Raphael, însă, la finalul ultimului sezon, a fost numit în funcţia de antrenorprincipal la această echipă de top din Franţa. Deocamdată, Rareş Fortuneanu n-a bătut palma cu Dedu, mai ales că ştie situaţia dezastroasă a handbalului masculin românesc.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-09-02Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE