2019-12-13 04:13

EXCLUSIV. ''Căpşunarii'' cu pumn de fier. Doi emigranţi români, campioni europeni, au şansa de a deveni campioni mondiali la box profesionist

 |  18:52
EXCLUSIV. ''Căpşunarii'' cu pumn de fier. Doi emigranţi români, campioni europeni, au şansa de a deveni campioni mondiali la box profesionist

Aşa cum unii vor să ajungă peste Ocean pentru a trăi “american dream”,doi pugilişti români au decis să se stabiliească în Spania, decişisă devină nume în lumea boxului profesionist. După ani de muncă, fostul campionnaţional Silviu Olteanu se va bate pentru titlul mondial la categoria muscă,în timp ce Alexandru Lăcătuş îşi va încrucişa mănuşile pentru titlul interimar de campion al lumii la semigrea.

Dacă Lăcătuş a mai avut câteva tentativa de a cucerititlul suprem, în schimb, constănţeanul Olteanu, cunoscut acum ca Silvio, seaflă în premieră în faţa unui astfel de eveniment. Conform presei despecialitate, românul în vârstă 32 de ani va boxa pe 26 decembrie în Japonia cuactualul campion mondial, Daiki Kameda. Gala va avea loc la Saitama, în SuperArena, o sală ce poate găzdui 30.000 de spectatori.

Multiplu campion naţional la amatori, Silviu a emigrat înSpania, acolo unde şi-a întemeiat şi o familie cu o localnică, iar din 2005 atrecut la profesionişti. Primele trei lupte au fost un eşec total, însă deatunci este neînvins, iar în luna decembrie a anului trecut a cucerit şi titlulde campion al Uniunii Europene, după ce l-a învins pe francezul Alain Bonnel.Între timp şi-a mai apărat o dată cu succes titlul. Acum, a primit dreptul de afi challenger pentru japonezul Kameda şi poate deveni campion mondial WBA(World Boxing Asociation).

Lăcătuş, înfaţa speranţei britanicilor

Campionul european la semigrea, Alexandru Venţi Lăcătuş,devenit Alejandro Lakatos, a avut şi în vară şansa de a se bate pentrutitlul mondial WBO, dar, cu puţin timp înainte de cântarul oficial, campionulJurgen Brahmer a decis să se retragă. “Eram foarte bine pregătit,s-a temut de asta”, a declarat, pentru „Puterea“, Lăcătuş. Între timp,germanul a fost condamnat la închisoare şi este nevoit să renunţe la titlu.

Acum, românul îşi poate îndeplini visul. Pentru titlul mondial interimar,românul stabilit în Spania în 1993 se va bate cu britanicul Nathan Cleverly,care la 23 de ani este neînvins. “E mai înalt decât mine cu vreo 10 centimetri,dar mă antrenez ca să pot câştiga meciul. Vom unifica centurile şi vreau săcâştig tot, să devin în sfârşit campion mondial”, ne-a mai spus pugilistulîn vârstă de 36 de ani, care a mai avut două tentative eşuate, în 2001 şi 2004.Gala va avea loc pe 11 decembrie, la Liverpool,iar conform caselor de pariuri, britanicul e marele favorit. “Nu cred că ede categoria mea”, a declarat arogant Cleverly. “Nu contează, înring nu se va mai vedea asta. Vom vedea după meci, dar vă promit că veţi fimândri de mine”, promite pugilistul originar din Vulcan, Hunedoara.

4 campionimondiali români

Mihai Leu a fost primul român campion mondial la box profesionist, dupăce în 1997, sub numele de Michael Loewe, aşa cum era cunoscut în Germania, adoua sa patrie, l-a învins pe Santiago Samaniego, la Hamburg. A renunţat lacentură un an mai târziu, din cauza problemelor medicale. Leonard Doroftei adeţinut vreme de doi ani titlul mondial WBA, în timp ce Adrian Diaconu a fostcampion mondial la categoria semigrea, în versiunea WBC, pentru un an. Înprezent, Lucian Bute este singurul deţinător al unei centuri mondiale, lasupermijlocie, versiunea IBF, pe care a cucerit-o în 2007. Este, de altfel, şicel mai bine cotat pugilist de la categoria sa în topul mondial.

Silvio Olteanuvs Daiki Kameda (muscă)

Silvio Olteanu

Data naşterii: 20 ianuarie 1978

Palmares profesionişti: 14 meciuri - 11 victorii (5 KO),3 înfrângeri

Centuri: campion al Uniunii Europene (EBU-EU) din 2009

Locul ocupat în topul boxrec: 22

Daiki Kameda

Data naşterii: 6 ianuarie 1989

Palmares profesionişti: 20 de meciuri - 18 victorii (11KO), 2 înfrângeri

Centuri: campion mondial WBA din februarie 2010

Locul ocupat în topul boxrec: 2

AlejandroLakatos vs Nathan Cleverly (semigrea)

AlejandroLakatos

Data naşterii: 12 martie 1973

Palmares profesionişti: 38 de meciuri – 31 de victorii(23 KO), 2 remize, 5 înfrângeri

Centuri: campion al Spaniei din 2008, campion europeanWBO din februarie 2010

Locul ocupat în topul boxrec: 76

Nathan Cleverly

Data naşterii: 17 februarie 1987

Palmares profesionişti: 20 de meciuri - 20 de victorii(10 KO)

Centuri: campion Commonwealth din 2008, campion al MariiBritanii din 2009, campion european EBU din februarie 2010

Locul ocupat în topul boxrec: 5


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-12-13

Mai multe imagini:
EXCLUSIV. ''Căpşunarii'' cu pumn de fier. Doi emigranţi români, campioni europeni, au şansa de a deveni campioni mondiali la box profesionist
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE