2020-06-04 07:53

EXCLUSIV. Florescu, la Lokomotiv Moscova! Mijlocaşul va ajunge la unul dintre granzii Rusiei

 |  18:15
EXCLUSIV. Florescu, la Lokomotiv Moscova! Mijlocaşul va ajunge la unul dintre granzii Rusiei

Internaţionalul George Florescu se află în negocieri avansate cu una dintre celemai puternice echipe din campionatul Rusiei, Lokomotiv Moscova, formaţie lacare are toate şansele să joace începând din sezonul 2011.

Evoluţiile bune din ultima perioadă de la Alania, cât şide la echipa naţională nu i-au lăsat indiferenţi pe oficialii cluburilorimportante din Rusia. Mai multe grupări s-au interesat de serviciile sale, însăLokomotiv este favorită să obţină semnătura românului. Transferul său vine ladoar şase luni după ce a fost achiziţionat de Alania de la Midtjylland.

Mjilocaşula confirmat, în exclusivitate pentru “Puterea”, negocierile cu formaţiamoscovită. “Da, pot să spun că am discutat cu cei de la Lokomotiv, dar nu vreausă dau prea multe detalii. De fiecare dată când am făcut asta, lucrurile s-aucomplicat. Tot ce pot să vă zic e că vreau să fac pasul spre o echipă mai mare.Oricum, negociez cu mai multe cluburi”, ne-a spus Florescu.

Acum,însă, se gândeşte doar la actuala sa echipă, care e obligată să se impună etapaviitoare, la Saturn Moscova, pentru a evita retrogradarea. “Am învins-o acum peTerek, dar şi contracandidatele noastre au câştigat. Dacă batem la Saturn,atunci cred că vom scăpa. Ei nu mai au nici o emoţie, aşa că putem profita. Înmod normal, nu trebuia să ajungem aici, dar au fost câteva rezultate slabe înultima perioadă”, explică George. Cu el pe teren, trupa din Vladikavkaz apierdut doar 4 meciuri în ultimele 4 luni.

Se felicită că arenunţat la numărul 10

Contestatde mai mulţi oameni din fotbalul românesc încă de la debutul la naţională, înspecial pentru că a primit numărul 10, mijlocaşul a decis să renunţe labuclucaşul tricou la meciul cu Italia. “Eu am luat hotărârea, nu selecţionerulm-a forţat. Am renunţat la el pentru a nu mai fi atâtea polemici pe tema astaAm luat decizia cea mai bună. Eu dau totul pentru România, indiferent dacă amnumărul 10 sau un altul. Am fost criticat mai mult pentru tricou, nu pentrujocul meu de pe teren. Mă bucur şi pentru rezultatul cu Italia, dar mai bine amfi pierdut acum şi câştigam meciurile din preliminarii”, ne-a dezvăluitFlorescu, integralist împotriva Squadrei Azzura.

Tur de forţă într-osăptămână

Revenitîn urmă cu două săptămâni pe gazon după accidentarea suferită în partida cuFranţa, internaţionalul a realizat un adevărat tur de forţă pentru a ajunge lalotul naţional. “Am avut meci la Tomsk, apoi, până la Moscova, am făcut aproape5 ore cu avionul, am ajuns noaptea. De la Moscova am avut avion abia a doua zidimineaţa. Am revenit la Vladikavkaz, iar sâmbătă am jucat tot meciul cu Terek”,a povestit fotbalistul în vârstă de 26 de ani.

Cine e Lokomotiv Moscova

Fondatăîn anul 1923, “Rapidul” Rusiei este sponsorizat deCăile Ferate şi are un buget anual de aproximativ 40 milioane de euro, cam câtgranzii Bucureştiului la un loc. Lokomotiv are în vitrină două titluri decampionă, din 2002 şi 2004, şi îşi dispută meciurile de pe teren propriu pe unstadion ultramodern, cu o capacitate de 29.000 de locuri. Între 2007 şi 2009,la formaţia din capitala Rusiei a evoluat Răzvan Cociş, unul dintre cei maibuni prieteni ai lui Florescu.

George Florescu

Datanaşterii: 21 mai 1984 (Cluj-Napoca)

Post:mijlocaş central

Înălţime/ Greutate: 179 cm / 75kg

Carieră:

2001– 2004, Universitatea Cluj

2004– 2006, Şerif Tiraspol

2006– 2007, Torpedo Moscova

2008– 2010, Midtjylland

2010– Alania Vladikavkaz

Cifre:

51de meciuri – 5 goluri în Divizia Naţională moldovenească

28de meciuri – 1 goluri în prima ligă rusă

54de meciuri – 4 goluri în Superliga daneză

15meciuri – 2 goluri în cupele europene

Echipa naţională:

Debut:3 martie 2010, România - Israel 0-2 (Timişoara)

Meciuri– goluri: 7-1

2010, un an plin pentru Florescu

Martie – A debutat pentru echipa naţională, în amicalulcu Israel.

Aprilie – A revenit în prima ligă rusă, după doi anipetrecuţi în Danemarca, la Midtjylland.

5iunie – A înscris primul său gol la prima reprezentativă în victoria cu 3-0contra Hondurasului.

17iunie – S-a căsătorit cu aleasa inimii sale, Irina, cea care i-a fost alăturiîn ultimii cinci ani.

Noiembrie – A început negocierile cu Lokomotiv Moscova,una dintre cele mai importante echipe din campionatul Rusiei.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638949-03-16Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE