2019-08-20 17:00

EXCLUSIV. Neaga: „Am venit acasă pentru părinţi”. Ex-stelistul dezvăluie motivul pentru care a ales să joace la Mioveni

 |  18:38
EXCLUSIV. Neaga: „Am venit acasă pentru părinţi”. Ex-stelistul dezvăluie motivul pentru care a ales să joace la Mioveni

Au avut borne comune în carieră, iar acum s-au reîntâlnitla Mioveni. Neaga şi Dică au început fotbalul la Piteşti, acolo unde au jucatîmpreună atât pentru Dacia, cât şi pentru FC Argeş, pentru ca apoi amândoi sămeargă în Ghencea, primul în 2001, al doilea l-a urmat trei ani mai târziu. Au devenitîn scurt timp jucători reprezentativi ai Stelei, au obţinut rezultate notabile,însă în ultimii ani carierele celor doi au avut un traseu descendent. La fel caşi celebrul N&D de la Dinamo, format din Niculescu şi Dănciulescu,N&D-ul actual de la Mioveni nu a avut o carieră notabilă peste hotare. DacăNeaga a jucat la grupări nu aşa de cunoscute ca Al-Nassr, Chunnam Dragons,Seongnam Chunma, Neftci Baku sau Volyn Luţk, „Dicanio” a dezamăgit crunt înaventurile sale internaţionale, indiferent că echipele s-au numit Catania,Iraklis sau Manisaspor. Au fost aduşi acum la Mioveni, o echipă cu planurimăreţe pentru noul sezon şi care, pe lângă cei doi, l-a mai transferat şi peCiprian Tănasă, dar îi mai are în vizor şi pe Mara, Tameş sau Marincău. AdrianNeaga a acordat un interviu în exclusivitate ziarului „Puterea” în care a dezvăluit,printre altele, motivul principal pentru care a ales Mioveniul, „frăţia” sa cu NicolaeDică, dar şi planurile de viitor cu noua sa formaţie.

Mulţi au fost surprinşi, de ce ai ales Mioveni?

Cel mai important este că voi fi acasă. Ăsta a fostprincipalul motiv pentru care am ales să vin aici. La sfârşit de carieră amconsiderat că trebuie să fiu aproape de părinţi, le eram dator cu asta.

Ai fost pentru o zi în cantonament cu Petrolul, de ce nu ai rămas acolo?

Chiar cu o zi înainte să merg la Ploieşti, m-am înţelescu Mioveni, însă nu ar fi fost corect faţă de Vivi Răchită să nu vin lapregătiri. Am vorbit apoi cu el şi a înţeles situaţia şi pentru asta ţin să-imulţumesc.

Chiar aşa de grandios pare proiectul de la Mioveni?

Este un poiect foarte frumos, mai ales dacă vor veni toţijucătorii de care se aude. Obiectivul trasat de conducere este clar, salvareade la retrogradare. Însă noi, jucătorii, ne dorim mult mai mult şi sunt convinscă vom reuşi, dar, repet, obiectivul e altul. Important este să aducem şi alţi jucătoriimportanţi la echipă.

Tu şi Dică aţi ales Mioveni, în timp ce FC Argeş trage să moară.

Toată lumea ştie ce probleme sunt la FC Argeş. Îmi parefoarte rău de ce se întâmplă acolo, dar nici eu şi nici Dică am avem ce săfacem. Noi doi am avut câteva borne comune în carieră. Întâi la Dacia Piteşti,apoi la FC Argeş, a urmat Steaua, iar acum iată că suntem din nou împreună.

Se poate spune că N&D s-a reunit într-o altă formulă?

Nu. N&D e unul singur, cel care a fost la Dinamo, iarnoi nu vrem să copiem pe nimeni.

O să fie ciudat pentru voi când o să întâlniţi Steaua?

Pentru mine personal, nu. Nu mă mai leagă nimic de Steauade azi. Dintre jucătorii care sunt acum în lot am jucat doar cu Bănel. Nu amnici o revanşă de luat. În orice caz, când va veni meciul cu Steaua, o să dautot ce e mai bun din mine ca să învingem.

Te-ai accidentat grav în noiembrie, cum merge recuperarea?

De atunci nu am mai jucat deloc, am pierdut multă masămusculară. Este prima mea accidentare mai gravă din carieră, iar la vârsta astate refaci mai greu, însă eu sper ca în primele etape să joc încet, încet câtevaminute. Oricum, oamenii de aici au înţeles că mai am de tras până o să ajung lapotenţial maxim.

Prietenul tău Mutu a lăsat Fiorentina pentru Cesena, e un pas înapoi pentruel?

Din punctul lui de vedere, dar şi al meu, nu! Mai ales căîşi dorea enorm să rămână în Italia, în Serie A. O să vedeţi până la urmă undeo să termine sezonul Cesena şi unde Fiorentina.

Ai împlinit de curând 32 de ani, care sunt obiectivele tale pentru noulsezon?

În primul rând, să fiu sănătos. Apoi să pot evolua câtmai mult posibil. De goluri nu promit nimic. Asta este meseria lui Tănasă (n.r.- Cristian), eu cu Dică o să încercăm să îi dăm cât mai multe pase de gol. Câto să suflu şi o să mă ţină picioarele, o să joc fotbal. Când o să văd că nu maipot, o să mă retrag singur, nu o să aştept să îmi zică cineva acest lucru.

Adrian Neaga

4 iunie 1979 (Piteşti)

Cluburi

FC Argeş 1997-2001

Dacia Piteşti 1989-1999

Steaua 2001-2005, 2007-2009

Al-Nassr 2003

Chunnam Dragons 2005-2006

Seongnam Chunma 2006-2007

Neftchi Baku 2009-2010

Unirea Urziceni 2010

Volyn Luţk 2010


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639250-05-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE