2019-08-18 07:54

EXCLUSIV: Vlad Moldoveanu află în noaptea asta dacă joacă în NBA: “Cu siguranţă vor fi lacrimi la final!”

 |  20:38
EXCLUSIV: Vlad Moldoveanu află în noaptea asta dacă joacă în NBA: “Cu siguranţă vor fi lacrimi la final!”

BaschetbalistulVlad Moldoveanu ar putea deveni în această noapte al patrulea român din istoriecare va juca în NBA. Toate echipele din Liga Nord-Americană de Baschet vorparticipa la draft, acolo de unde îşi vor alege noi jucători, majoritatea veniţide la echipele de colegiu, aşa cum e şi cazul lui Vlad, fiul preşedintei FRBaschet, Carmen Tocală.

În ultima lună, tânărul în vârstă de 23 de ani s-a antrenatcu Wasinghton Wizzards, New York Knicks şi Milwaukee Bucks, în timp ce echipeprecum Chicago Bulls sau Indiana Pacers şi-au manifestat la rândul lorinteresul pentru el.

Într-un interviu acordat, în exclusivitate, cotidianului Puterea cu câteva ore înaintedraftului, Vlad Moldoveanu a vorbit despre şansele sale de a ajunge în NBA şichiar despre planurile sale dacă nu va fi draftat de marile echipe ale lumii.

Mai e puţin timp până la draft. Ce făceai înainte deinterviu?

Mă jucam pe playstation. Încerc să nu mă gândesc la ce se vaîntâmpla diseară. Ce va fi, va fi…Vreau să intru în NBA pentru România, pentrucei de acasă şi pentru toţi copiii din ţară care sper că vor ajunge aici.Oricum, să ştii că nu am mai dormit de două zile (n.r. râde)

Care va fi drumul tău dacă eşti ales de o echipă din NBA înseara asta?

Nu ştiu. Cred că mâine voi pleca spre acel oraş să discutămcontractul şi să fac testele fizice. Există însă şi posibilitatea de a mădrafta doar pentru a-mi avea drepturile şi apoi să joc o perioadă în Europa, aşacum s-a întâmplat cu Ginobili, Scola sau Splitter.

Dacă ar fi aşa, în ce campionat ţi-ai dori să joci?

Franţa, Italia, Spania. Cred că de la cap la coadă aceleasunt cele mai puternice campionate din Europa. Şi Rusia e, numai că nu mi-asdori să joc acolo deocamdată.

Dacă nu vei fi ales acum, ce şanse crezi că vei avea peviitor?

Destul de mari. Câteva echipe mi-au oferit să joc în liga devară, dar din păcate aceasta s-a anulat deoarece de la 1 iulie NBA-ul va fi închispentru o perioada nelimitată. Aşa că nu se ştie încă ce se va întâmpla la anul,dar din ce mi s-a spus sunt şanse mari ca să pot semna la anul daca nu suntdraftat acum.

Cât de mari sunt şansele ca de săptămâna viitoare să deviioficial al patrulea român din NBA? Vei urmări pe ESPN tot evenimentul sau aştepţisă afli apoi?

Nu ştiu, chiar nu ştiu. Sunt câteva echipe care şi-au aratatinteresul, dar nu ştiu nimic sigur. Aflu în seara asta. Clar, o să mă uit. Cusiguranţă vor fi lacrimi la un moment dat, de fericire sau de supărare. Aflăm încurând

Cine va fi alături de tine? Fizic vorbind pentru că faniibaschetului românesc sunt convins că îţi vor trimite mesaje de încurajare.

Logodnica mea de aici, fundaşul Cam Long de la George Mason,care este şi el în draft, Mihai Petcu, şi el fost jucător în NCAA şi prietenalui. Am apartamentul destul de mic aşa că nu încape multă lume (n.r. râde)

Ce mesaj ai pentru fanii tăi?

Sunt mândru că sunt român şi le mulţumesc tuturor pentru susţinereanecondiţionată. Cariera mea este abia la început, iar dacă nu sunt draftat, săfiţi siguri că nu voi renunţa niciodată la NBA. Atât timp cât sunt în radarullor, atunci am o şansă. Sper să le aduc tuturor românilor multe bucurii lacariera de club, dar mai ales la naţională. Împreună cu colegii mei vreau săducem România la Europene. Toţi pentru unul şi unul pentru toţi. Hai România!

Suporteriifostei echipe îi ţin pumnii

Fanii fostei sale echipe dinNCAA sunt alături de român. Pe site-ul suporterilor lui American University afost postat următorul mesaj: ”Toată comunitatea vulturilor va aştepta cusufletul la gură să audă numele lui Vlad Moldoveanu în noaptea Draftului. Nicinu mai contează că nici de data asta nu i-l vor pronunţa corect. Uitaţi-vă peESPN, ţineţi pumnii strânşi şi rugaţi-vă pentru Vlad. Ne-a oferit un an şi jumătateun baschet de cea mai bună calitate, aşa că hai să-i oferim şi noi câteva oredin viaţa noastră. Dacă toate echipele din NBA vor face greşeala de a nu-lalege, putem fi siguri că va avea o carieră încredibilă în Europa. Totuşi,există speranţa ca cel mai bun baschetbalist român de la Gheorghe Mureşan încoacesă aibe şansa de a străluci la cel mai înalt nivel”.

Trei româniîn istoria NBA

În cazul în care va ajunge să fie legitimat la o formaţiedin baschetul profesionist american, Vlad Moldoveanu va deveni al patruleasportiv autohton sau cu origini române care ajunge acolo. Alex Groza (născut înOhio, din părinţi români) a fost legitimat între 1949 şi 1952 la IndianapolisOlympians, dar, în ciuda performanţelor uriaşe, a fost exclus definitiv din viaţasportivă pentru un scandal legat de mafia pariurilor. Ernie Grunfeld, actualul şefal Washinghton Wizards. Ultimul, dar şi cel mai cunoscut publicului român esteGhiţă Mureşan, fost la Bullets (1993-1997) şi Nets (1998-2000). În 1996 adevenit primul non-american din istorie care a fost declarat “Most ImprovedPlayer”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639250-04-12

Mai multe imagini:
EXCLUSIV: Vlad Moldoveanu află în noaptea asta dacă joacă în NBA: “Cu siguranţă vor fi lacrimi la final!”
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE