2019-10-23 06:12

EXPERIMENT. Arbitrajul VIDEO, în Liga 1 chiar din acest play-off

 |  14:19
EXPERIMENT. Arbitrajul VIDEO, în Liga 1 chiar din acest play-off

Sătui până peste cap de greșelile flagrante de arbitraj din acest sezon și nu numai, conducătorii cluburilor din primul eșalon au pus presiune pe LPF și au avut până la urmă câștig de cauză. Arbitrajul video (VAR) va fi implementat şi în Liga I. Și asta cât de curând, poate chiar începând cu play-off-ul, a anunţat preşedintele LPF, Gino Iorgulescu, după Adunarea Generală a ligii.

EXPERIMENT. Arbitrajul VIDEO, în Liga 1 chiar din acest play-off
zoom

"Cu 13 voturi pentru şi o abţinere, s-a hotărât ca arbitrajul video să fie implementat în Liga 1, din sezonul 2018-2019. Însă, dacă vom găsi finanţarea necesară, atunci ne dorim ca acest arbitraj video să-l încercăm chiar din play-off-ul acestui sezon. Vom alege un singur meci, din martie, pentru a vedea cum funcţionează. Am ieşit la 600.000 de euro -700.000 de euro, dar costurile pot să ajungă şi până la 1,5 milioane de euro pe două sezoane”, a a declarat Gino Iorgulescu, preşedintele LPF.

Iorgulescu a vorbit mai apoi și de costurile pe care le va suporta Liga pentru implementarea acestui sistem, care în total ar putea ajunge undeva la 4,5 milioane de euro. Și cum LPF va achiziționa sistemul așa, experimental, pentru doar un meci pe etapă, costurile se vor reduce semnificativ. ”În funcție de aparatură, de costuri de arbitraj, pentru că apar doi arbitri în plus și doi operatori, și după ce ne-am consultat cu niște specialiști de la noi am ieșit la 600.000 de euro -700.000 de euro, costurile pot să ajungă și până la 1,5 milioane de euro! Acum, noi vom încerca să luăm varianta cea mai ieftină”, a mai precizat Gino Iorgulescu.

EXPERIMENT. Arbitrajul VIDEO, în Liga 1 chiar din acest play-off
zoom

În acest sezon, arbitrajul video este folosit în Bundesliga şi în Serie A, iar din sezonul viitor va fi folosit şi în LaLiga.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2017-12-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE