2019-10-16 20:39

Făcut KO de gripă! Meciul lui Alexandru Lăcătuş pentru titlul mondial, amânat pentru o dată ulterioară

 |  18:37
Făcut KO de gripă!  Meciul lui Alexandru Lăcătuş pentru titlul mondial, amânat pentru o dată ulterioară

AlexandruLăcătuş a fost anunţat în ultimul moment de medici că nu se poate bate sâmbătăla Liverpool pentru titlul mondial interimar WBO la semigrea din cauza virozeirespiratorii pe care a contractat-o săptămâna trecută.

Întimpul şedinţelor de pregătire în care încerca să slăbească pentru a intra înlimita normală de greutate (n.r., 79 kg), Lăcătuş a răcit la plămâni, iar timpde o săptămână s-a “antrenat” doar cu antibiotice. Luni a avut o ultimă tentativă de a se recupera şi chiar era optimist, însă ieri a primitverdictul care îl scoate momentan din calcule. “Psihic, eram mai pregătit ca niciodată, dar, din păcate, am luat acelvirus respirator. Mi-a afectat mult pregătirea fizică, mă simţeam obosit dupăorice sprint. Doctorii mi-au spus să mănânc mult pentru a-mi reveni, dar euaveam deja cu trei kilograme peste limită. Nu mai am voie să fac efort câtevazile, iar să mă duc la Liverpool doar să facact de prezenţă nu am vrut”, a povestit Alexandru pentru “Puterea”.

Pugilistul,care ratează a treia oară în acest an lupta pentru titlul mondial din cauzaunor probleme apărute în ultimul moment, spune că meciul programat pentrusâmbătă cu Nathan Cleverly se va juca cel mai probabil în primăvara anuluiviitor. “Duelul se va amâna, eu îniarna asta îmi voi apăra titlul de campion european, iar probabil că înprimăvară mă voi întâlni cu britanicul. Sunt convins că atunci voi reuşi săcâştig centura mondială. Acum nu ştiu dacă rezistam mai mult de patru reprize.Şi dacă nu-l făceam KO, atunci îmi era foarte greu să continui. Asta am şivorbit cu promotorii mei”,a adăugat sportivul născut în Vulcan. Cel mai probabil, următorul său joc vaavea loc pe 29 ianuarie, la Accra (Ghana), contra lui Braimah Kamoho, pentrutitlul WBO Africa.

Toatedetaliile galei de la Liverpool fuseseră dejapuse la punct, iar meciul dintre Lăcătuş şi Cleverly trebuia să fie transmis deSky Sports cu începere de la ora 22.00, ora României, conform anunţului făcutpe site-ul oficial. Azi trebuia să aibă loc conferinţa de presă, iar mâinecântarul oficial.

Visează să boxeze în România

Plecat acum 17 ani din România, Lăcătuş a devenit campionîn Spania, fiind românul cu cele mai multe victorii în boxul profesionist, 31,dintre care 23 prin KO. S-a bătut în toată Europa, însă niciodată în ţara sanatală, care până acum l-a ignorat cu fiecare ocazie. Încă mai speră că cinevaîi va oferi şansa de a intra în ring în faţa conaţionalilor săi. “Din păcate, în ţara mea nu am apucat să măbat, e unul dintre marile mele regrete. Am luptat în Germania, Ucraina,Ungaria, Finlanda, Spania, dar nu în România. Ar fi ceva incredibil pentru minesă am o asemenea ocazie”,spune experimentatul pugilist. Imediat îşi aduce aminte de Valea Jiului, zonaunde a trăit vreme de două decenii: “Ţin minte că la Petroşani era o sală marede sport, nu se poate face un meci acolo? Ar fi incredibil pentru mine. Chiardacă am un palmares bun la profesionişti, aş lăsa de la mine să pot boxa înRomânia”. Ar putea avea o şansă anul viitor, atunci când autorităţile de laBucureşti îi vor organiza o gală lui Lucian Bute, în care acesta îşi va apăratitlul mondial IBF la supermijlocie.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638951-12-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE