2020-07-11 10:57

Fără precedent: OMS se ÎNCAIERĂ cu lumea fotbalului. De ce?

 |  16:18
Fără precedent: OMS se ÎNCAIERĂ cu lumea fotbalului. De ce?

În timpul unei videoconferințe organizate de UEFA, OMS a recomandat menținerea suspendării tuturor competițiilor internaționale până la finalul anului 2021!

Măsura pare una extremă și bizară, potrivit publicației Veja, dar, totodată, presa braziliană a aflat că propunerea Organizației Mondiale a Sănătății este serioasă. Potrivit jurnaliștilor din America de Sud, ședinta a fost controversată și a durat două ore și jumătate, nu o oră, după cum era fixată.În urma informațiilor prezentate de doi epidemiologi de la OMS, organizația ar fi concluzionat că această restricție e cea mai bună soluție…Asta pe baza unui studiu privind riscurile noilor valuri de contagiune pentru anul viitor, cei doi medici au prezentat scenariile probabile, care nu sună foarte bine. Unii dintre analiști din presa internațională comentează că, după ce nu a prevenit omenirea la timp despre riscurile pandemiei, acum OMS a devenit prea zeloasă…

După prezentarea celor doi medici, discuția a continuat între UEFA și cluburile participante. Potrivit surselor din Brazilia, cele mai importante campionate din Europa au pierdut deja 4,1 miliarde de euro de pe urma întreruperilor cauzate de pandemie.

Ligi oprite definitiv?

UEFA a negat însă că ar fi primit această recomandare. Totodată, OMS nu are nicio influență asupra calendarului sportiv, iar forul european nu are vreo obligație să respecte sugestiile primite.

”Colapsul ar fi inevitabil dacă nu se reiau competițiile”, spune presa braziliană, care susține că nu s-a ajuns la un consens. Unele cluburi nu sunt de acord să joace cu spectatori în perioada imediat următoare, pentru că așa ar crește riscul infectării jucătorilor. După teleconferință, UEFA a dat un comunicat privind competițiile naționale: ”S-a recomandat clar disputarea finalului de sezon în campionatele și cupele interne. Totuși, se iau în calcul și situațiile speciale, în cazul ligilor care vor fi oprite definitiv".


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2020-04-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE