2020-04-10 03:04

Fără TEAMĂ de Franța. Niculescu: Încrederea noastră e la cote maxime

 |  13:23
Fără TEAMĂ de Franța. Niculescu: Încrederea noastră e la cote maxime

”Tricolorele” au scris o pagină din istoria tenisului, după ce au reușit calificarea în semifinalele Fed Cup, în urma succesului incredibil cu Cehia, echipă care a câștigat competiția de șapte ori. Fetele noastre vor avea parte în semifinale de o misiune la fel de grea, acolo unde se vor duela cu puternica formaţie a Franţei, în deplasare, în luna aprilie. Însă nu le e teamă deloc, vor să aducă trofeul acasă şi aşteaptă întâlnirea cu o “încredere la cote maxime”.

”Ne-am fi dorit să jucăm acasă, sunt foarte curioasă ce suprafață vor alege, mă gândesc că vor prefera zgura. Va fi greu, suporterii lor sunt gălăgioși...Mladenovic, ca și mine, se hrănește din energia publicului, Garcia este jucătoare de Top 10, deci nu are cum să nu fie dificil, dar încrederea noastră este uriașă, la cote maxime”, a declarat Monica Niculescu, completată de Irina Begu: ”Nu realizez încă ce ni se întâmplă. Am început acest drum în urmă cu cinci ani, la Budapesta, a fost un parcurs lung, dar a meritat...Am jucat un meci incredibil, cu o încărcătură mare, dar între mine și Monica există o chimie extraordinară, și pe teren și în afara lui, ne completăm foarte bine și așa am reușit să câștigăm acel joc. Noi ne dorim să mergem și mai departe, să ne calificăm în finală, apoi să cucerim titlul, să aducem trofeul în România”.

Cine e Franța, adversara din semifinale

Partida cu Franța va avea loc în perioada 20-21 aprilie, urmând să se decidă locul, între orașele favorite să găzduiască întâlnirea fiind Paris și Nisa. Adversara ”tricolorilor” a fost prezentă la toate cele 57 de ediții ale Cupei Fed desfășurate până acum, a câștigat de două ori competiția (în 1997 și 2003) și a mai jucat de trei ori cu trofeul pe masă (în 2004, 2005 și 2016). 

Franțuzoaicele – în formula: Caroline Garcia, locul 19 la simplu, Kristina Mladenovic 64 la simplu, 3 la dublu, Alize Cornet, locul 51 la simplu şi 117 la dublu, Pauline Parmentier locul 55 la simplu şi 546 la dublu și  Fiona Ferro locul 532 la simplu, 103 la dublu, s-au calificat în semifinale după succesul 3-0, la Liege, contra Belgiei.

Victorie în singurul duel direct

Statistica este de partea nastră în duelurile directe cu Franța. România a jucat  singură dată cu reprezentantele Hexagonului, în urmă cu mai bine de patru decenii. Confruntarea din 1976, din Grupa Mondială, a fost câștigată de românce, 3-0. Au puncat atunci Florența Mihai, Virginia Ruzici și dublul Florenţa Mihai-Virginia Ruzici.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-02-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE