2020-04-07 18:00

Fără nici un interes din partea conaţionalilor, un român poate deveni campion mondial. Alexandre, fii eroul nostru!

 |  15:48
Fără nici un interes din partea conaţionalilor, un român poate deveni campion mondial. Alexandre, fii eroul nostru!

Pugilistul român Alexandru Lăcătuş îşi va încrucişamânuşile, sâmbătă seară, cu Jurgen Brähmer, pentru titlul de campion mondialWBO (World Boxing Organization), la Schwerin în Germania. În acest moment, doarLucian Bute mai deţine o centură mondială, IBF la supermijlocie.

Devenit campion european în luna februarie, cel poreclit„El Bombardier” în ţara sa de adopţie, Spania, a primit şansa de a ajunge petreapta cea mai înaltă a categoriei sale şi nu vrea să îi dea cu piciorul. La36 de ani, poate câştiga centura mult visată, pentru care s-a mai bătut în douărânduri, în 2001 şi 2004.

Cu numai câteva zile înainte de marea luptă, Lakatos aacceptat să stea de vorbă cu “Puterea” despre şansele sale. “Brähmer e unadversar puternic, însă tot ce vă pot spune e că sunt un luptător. Voi da totulîn meciul de sâmbătă, nu mă voi lăsa învins chiar dacă ne vom bate la el acasă”,ne-a spus Lacătuş, cunoscut acum ca Alejandro Lakatos. Antrenorul său, JoseRamon Martinez, completează: “Nimeni nu poate fi invincibil la acest nivel,orice se poate întâmpla sâmbătă. Am mare încredere în Alejandro, poate săcâştige”.

Acesta promite că victoria o va dedica românilor depretutindeni. “Chiar dacă stau în Spania, mă simt român, nu am uitat româna.Când pot, revin cu drag în ţara mea”, spune, plin de emoţie, pugilistul.

Alexandru a ajuns în Germania la începutul săptămânii şia avut un prim duel cu Brähmer, cu ocazia unei conferinţe de presă. Favorit, germanula dezvăluit că urmăreşte meciurile românului de mai multă vreme: “L-am văzut înmeciul pentru titlul mondial din 2001. E un sportiv puternic, nu se predăniciodată. Voi avea de înfruntat un adversar puternic”.

În cadrul galei de la Schwerin, în care meciul Lăcătuş-Brähmerva fi capul de afiş, mai sunt programate alte două dueluri pentru titlurimondiale: Susi Kentikian-Arely Mucino şi Alexaner Alekseev-Denis Lebedev.

Două tentative nereuşite de a deveni campion mondial

Născut pe 3 decembrie 1973 în oraşul hunedorean Vulcan,Lacătuş a părăsit România în 1993, iar din 1997 a trecut la profesionişti înSpania. A avut de două ori şansa de a cuceri titlul mondial WBO, în 2001 şi2004, însă de fiecare dată a pierdut. Mai întâi, în 2001 a fost învins depolonezul Dariusz Michalczewski prin KO în repriza a 9-a, după ce până atuncijocul fusese condus de român. Apoi, în 2004 a pierdut la puncte duelul cuungurul Zsolt Erdei, care este încă invincibil.

Brähmer, scandalagiu de profesie

Devenit campion mondial în toamna anului trecut, germanula fost la un pas de a renunţa la carieră, după ce în ianuarie a primit 16 lunide închisoare pentru că a bătut două persoane pe parcursul anului 2008. Maiîntâi, a lovit o femeie într-un bar în luna mai, pentru ca patru luni maitârziu să bage un bărbat în spital după o dispută într-o discotecă dinSchwerin, chiar localitatea unde se va disputa gala de sâmbătă. Apelul l-asalvat şi a scăpat de închisoare.

Jurgen Brähmer – palmares

Campion mondial WBO

34 de victorii, 2 înfrângeri (29 KO)

Alexandru Lăcătuş - palmares

Campion european WBO

31 de victorii, 5 înfrângeri, 2 egaluri (27 KO)


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638936-04-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE