2019-10-16 17:41

FED CUP. Tragere la sorți cu GHINION pentru echipa României

 |  14:20
FED CUP. Tragere la sorți cu GHINION pentru echipa României

Echipa României va înfrunta formaţia Elveţiei în barajul pentru Grupa Mondială a Fed Cup, pe 21 şi 22 aprilie, potrivit tragerii la sorţi efectuate marţi, la Londra. Confruntarea va avea loc în țara noastră, locul urmând să fie stabilit ulterior.

În primul tur al Grupei Mondiale II, România a învins Canada cu 3-1, în weekend, la Cluj, în timp ce Elveţia a fost învinsă de Cehia cu 3-1 în Grupa Mondială, punctul de onoare fiind reuşit la dublu, de Timea Bacsinszky/Jil Tiechmann. România şi Elveţia sunt la egalitate în meciurile directe, 3-3. România a câştigat primul meci, în 1978, la Melbourne, în turul al doilea al Grupei Mondiale, cu scorul de 3-1, în 1980, tot în turul secund al Grupei Mondiale, cu 2-1, la Berlin, şi în 2007, la Plovdiv, cu 2-1, în Grupa I a zonei Europa-Africa. România are şase jucătoare în Top 100 (Simona Halep - 2, Irina Begu - 37, Sorana Cîrstea - 38, Mihaela Buzărnescu - 43, Ana Bogdan - 86, Monica Niculescu - 92), în timp ce Elveţia are doar trei, pe Timea Bacsinszky - 42, Belinda Bencic – 73 și pe Viktorija Golubic - 100, din echipă făcând parte şi Jil Teichmann - 134.

Celelalte meciuri de baraj sunt Belarus - Slovacia, Australia - Olanda şi Italia - Belgia.

“Suntem favoriți”

Căpitanul nejucător al echipei de Fed Cup, Florin Segărceanu, a declarat că România porneşte ca favorită în barajul cu Elveţia. "Dacă ne uităm la clasament (WTA) putem spune că pornim favoriţi cu Elveţia. Dar trebuie să fim atenţi. Din experienţa mea, surprize pot apărea oricând. Fetele trebuie să fie concentrate la fiecare meci, indiferent pe cine au în faţă. Cel mai mult mă bucur că jucăm acasă acest meci cu Elveţia. Şi sper să jucăm tot la Cluj-Napoca. Ar fi un avantaj imens să mergem din nou acolo, să avem publicul acela în spate. Condiţiile de la Cluj sunt ideale pentru pregătire, pentru meci... sala e extraordinară, iar publicul senzaţional. Fetele s-au simţit minunat la Cluj, ca şi mine de altfel. La Cluj s-ar putea juca fie pe zgură, fie pe o suprafaţă asemănătoare cu cea folosită acum cu Canada. Depinde ce hotărăsc fetele, ele joacă. Până la urmă, e bine că noi vom alege suprafaţa, asta e ceea ce contează. Toate echipele sunt valoroase la nivelul ăsta şi destul de dificile. Iar Elveţia nu face excepţie. Bacsinszky este cea mai bine clasată şi deci cea mai bună jucătoare a lor. Însă şi celelalte componente ale lotului pot face surprize. Însă pe mine mă interesează ca fetele noastre să fie sănătoase, asta e cel mai important", a spus Segărceanu pentru Agerpres. Salt de 10 locuri

Echipa feminină de tenis a României a urcat un loc şi se află pe poziţia a 10-a în clasamentul Fed Cup, dat publicităţii luni, după ce jucătoarele noastre au învins Canada cu 3-1, în weekend, la Cluj-Napoca, în primul tur al Grupei Mondiale II. Cehia este liderul clasamentului, în timp ce echipa Statelor Unite, deţinătoarea trofeului, ocupă locul secund.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-02-13Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE