2019-11-14 03:54

Fenomenul Magnus Carlsen vine la Bucureşti!

 |  17:40
Fenomenul Magnus Carlsen vine la Bucureşti!

Una dintre cele opt etape ale Grand Chess Tour 2019 va avea loc la Bucureşti în luna noiembrie. Vor participa 10 dintre cei mai buni 12 şahişti ai lumii. Grand Chess Tour este o competiţie comparabilă cu Liga Campionilor la fotbal, la care participă maeştri precum norvegianul Magnus Carlsen, campionul mondial în exerciţiu, Fabiano Caruana, finalistul ediţiei precedente, sau foştii lideri mondiali, Viswanathan Anand si Vladimir Kramnik.

Circuitul din 2019 a fost extins la opt etape găzduite pe patru continente, iar cea de-a şasea, care va purta numele Superbet Rapid & Blitz, se va disputa la Bucureşti între 4 şi 11 noiembrie. Finala va avea loc la Londra, în luna decembrie, unde se va acorda şi marele premiu în valoare de 1,75 milioane de dolari.

Vedetele turneului vor fi Magnus Carlsen, puştiul minune care în 2014 a bifat cel mai mare scor din istorie, 2882, şi Fabiano Caruana, americanul de origine italiană care îi ameninţă supremaţia. Astfel, românii pot vedea la Bucureşti o reeditare a finalei Campionatului Mondial de anul trecut câştigată de nordic după prelungiri, adică partide rapide, de 25 minute pe ceas, introduse pentru departajare după ce primele 12 dueluri s-au încheiat remiză.

Dintre cele şapte etape preliminare doar două, cea din Croaţia şi a doua din Saint Louis, se vor desfăşura în format clasic, adică 12 jucători, fiecare cu fiecare, 130 de minute +30 secunde suplimentare pe mutare după expirarea timpului acordat iniţial. Restul de cinci, inclusiv cea de la Bucureşti, sunt de 10 jucători (9 runde), se vor juca după sistemul şah rapid, fiecare cu fiecare câte o singură partidă, 25 de minute de fiecare jucător, şi blitz, fiecare cu fiecare câte 2 partide (deci 18 runde), 5 minute pentru fiecare jucător.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-01-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE