2020-02-24 14:47

Fiara momita in Ghencea, partea a III-a

 |  18:59

În pană de idei după plecarea lui Victor Piţurcă, GigiBecali nu a reuşit să găsească soluţiaperfectă pentru banca Stelei. Ilie Dumitrescu şi Edi Iordănescu s-au doveditneaviabili, iar acum, în pană de idei şi refuzat de majoritatea, a decis să-lreaducă pe Lăcătuş pentru a treia oară în ultimii doi ani.

Eşecul de la Galaţi, dar mai ales jocul prost alroş-albaştrilor, l-au înfuriat pe patron, care a anunţat încă înainteafinalului de meci că Edi Iordănescu a fost demis. “Trebuie să găsesc antrenor până la meciul cu Napoli, de joi”, a tunat Becali.

Cum Olăroiu a refuzat din start, Petrescuş şi Hagi l-auamânat, iar Anghel Iordănescu l-a anunţat că s-a retras definitiv, Becali afost nevoit să aleagă între vechile variante, Mihai Stoichiţă, MassimoPedrazzini sau Marius Lăcătuş. Până la urmă a optat pentru ultimul, iarnegocierile s-au purtat în pauza unei emisiuni televizate, acolo unde Becaliîşi petrece mai tot timpul. “Marius Lăcătuş e noul antrenor al Stelei. Amdiscutat 5 minute şi l-am convins”, a fost anunţul şoc al patronului imediat după calupul de publicitate.

Lăcătuş va semna un contract valabil până la finalulcampionatului şi va avea obiectiv clasarea pe una dintre primele două poziţii,iar secundul său va fi nimeni altul decât naşul Ioan Nagy. Cel poreclit „Fiara”,pe vremea când era jucător, preciza cu numai câteva luni înainte că se retrageîn Spania, unde vrea să locuiască alături de familie pentru cel puţin doi ani. “Aş vrea să antrenez aici, am câteva oferte”, se lăuda fostul internaţional.

Până la urmă, a revenit la gânduri mai bune faţă deRomânia şi a acceptat pe loc oferta făcută de Becali. “E un risc pe caremi-l asum. Vom trage linie la finalul campionatului”, a spus tehnicianul, care va debuta în noul său mandat împotriva luiNapoli, joi, în Liga Europa.

Jucătorii vor fi pedepsiţi

Sătul de evoluţia dezastruoasă a echipei, patronul aanunţat că va lua măsuri împotriva jucătorilor, iar acesta a fost şi primul mesajtransmis noului antrenor. “I-am spus să nu mai fie blând cu jucătorii, să fie „Fiară”, aşa cum era pe teren”. Becali intenţionează să nu lemai achite fotbaliştilor salariile până când Steaua “va arăta altfel”. În plus, pe lista neagră au fost puşi deja maimulţi dintre jucători, printre care Janos Szekely, Octavian Abrudan, NovakMartinovic şi chiar Iulian Apostol.

Autocarul roş-albaştrilor, atacat cu pietre în Galaţi

Pe lângă înfrângerea umilitoare suferită în faţanoului lider din Liga I, steliştii au avut probleme şi la revenirea spreBucureşti. Autocarul Stelei a fost atacat cu pietre în Galaţi, iar un geamchiar a fost spart, în dreptul lui Eduard Iordănescu. "Au spart geamulautocarului. A venit jandarmeria şi a făcut ceva arestări. În Galaţi s-aîntâmplat. Mai mult ca sigur erau suporterii Oţelului, s-au făcut şi arestări,am înţeles că sunt de acolo din oraş. Chiar geamul meu a fost spart", adezvăluit Iordănescu. Conform autorităţilor, cel care a reuşit să spargă geamula fost un puşti de 15 ani căruia i s-au întocmit, în prezenţa tatălui, actelepremergătoare infracţiunii de distrugere.

Marius Lăcătuş – CV

Data naşterii: 5 aprilie 1964 (Braşov)

Carieră jucător:

FC Braşov (1981-83), Steaua (1983-1990, 1993-2000,Fiorentina 1990-1991, Real Oviedo (1991-1993), FC Naţional (2000)

Performanţe: 10 titluri de campion al României (toate cuSteaua), 3 Cupe ale României (toate cu Steaua), Cupa Campionilor Europeni,Supercupa Europei

Echipa naţională: 84 de selecţii – 13 goluri

Carieră antrenor:

Secund: Steaua (1997-1998), Panama, România

Principal: FC Naţional, Oţelul, FC Braşov, Ceahlăul,Inter Gaz, UTA, FC Vaslui

Total meciuri în Liga I: 205 (90 de victorii)

Performanţe: locul 2 cu Steaua (2008), finalist al CupeiRomâniei cu FC Vaslui (2010)


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638943-01-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE