2020-06-03 12:33

FIFA are un nou președinte: Gianni Infantino

 |  19:45
FIFA are un nou președinte: Gianni Infantino

Elvetianul Gianni Infantino a câștigat, vineri, alegerile pentru funcția de președinte al FIFA. Fost secretar general al UEFA, Infantino l-a învins pe șeicul Salman. Președintele FRF, Răzvan Burleanu l-a susținut și el pe Infantino.

"Dragi prieteni, nu-mi pot exprima sentimentele in acest moment. Am trecut printr-o calatorie extraordinara si am intalnit oameni fantastici. Oameni care iubesc si respira fotbalul in fiecare zi. Trebuie sa fim mandri de FIFA si ce vom face, vom face impreuna. Sunt mandru sa fiu presedinte", a spus Infantino dupa aflarea rezultatului, scrie Ziare.com.

Primul obiectiv al lui Infantino este schimbarea formatului Cupei Mondiale. El va propune modificarea numarului de echipe participante la 40, cu opt mai mult decat in prezent, pentru ca tarile cu fotbal mai putin dezvoltat sa aiba si ele o sansa.

De asemenea, Infantino a mai promis ca va investi 1 miliard de euro pentru dezvoltarea fotbalului, iar fiecare federatie va primi cate 4.5 milioane de euro. Infantino a fost sustinut si de FRF la alegerile de la Zurich.

Gianni Infantino (46 de ani) este un avocat cu dubla nationalitate - elvetiana si italiana, casatorit, care are patru copii.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-02-26Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE