2019-10-23 05:30

Final Cupei Ligii: Steaua - Pandurii, miercuri ora 20.00, DigiSport 1, Arena Naţională

 |  19:45
Final Cupei Ligii: Steaua - Pandurii, miercuri ora 20.00, DigiSport 1, Arena Naţională

Florentin Dincă

Cupa Ligii, supranumită şi Cupa Gino Iorgulescu, după ce şeful LPF a readus-o la viaţă după un deceniu şi jumătate, îşi dispută în miercuri seară ultimul act pe Arena Naţională. Steaua şi Pandurii încearcă să pună mâna pe primul trofeu al sezonului, dar şi primul trofeu al acestei comeptiţii din istoria celor două cluburi. Precedentele două Cupe ale Ligii au fost câştigate de FCM Bacău (1998) şi de Gloria Bistriţa (2000). Asistenţa se anunţă una derizorie, mai ales că cei doi antrenori, mai ales Costel Gâlcă, se gândesc să odihneasă unii jucători pentru ultimele meciuri două meciuri din campionat.

“Se întâlnesc două echipe foarte bune. Pandurii are jucători cu abilităţi tehnice. Sper ca spectacolul să fie pe măsură. Câştigarea aceastui trofeu ar însemna un prim titlu în acest sezon, ceea ce ne-ar da încredere pentru meciul următor.Va fi foarte greu fără Tănase”, a spus Costel Gâlcă.

Amintirile nu-i chinuiesc

Mai mulţi jucători din cele două formaţii îşi vor întâlni cu această ocazie fosta echipă. Trei jucători de la Pandurii, Pintilii, Răduţ şi Stanca, plus antrenorul Edi Iordănescu, au apărat în trecut blazonul campioanei, în timp ce Nicandro Breeveld a slujit până de curând tricoul grupării gorjene. „Vă daţi seama că este şi pentru Edi prima finală ca antrenor. Exact împotriva Stelei, unde ştim cu toţii că a antrenat şi a crescut de mic. Ne dorim să câştigăm, atât noi, cât şi el", a spus Răduţ, completat de Mihai Pintilii: “Am intrat în istorie că am ajuns şi în finală, am făcut o performanţă mare. Deja nu mai avem nici o presiune. Simt asta când vorbesc cu colegii, cu Edi. El ne zice că e un singur meci, că e o plăcere, că trebuie să jucăm şi să câştigăm. Dacă se poate, bine, dacă nu, asta e. Echipa care e mai bună să câştige”. La rândul său, mijlocaşul surinamez al Stelei, Nicandro Breeveld, spune că, în ciuda faptului că îl leagă multe prietenii trainice la Târgu Jiu, vrea neapărat primul trofeu cu trupa din Ghencea: “Am jucat deja primul meci anul trecut cu Pandurii. Acesta va fi al doilea, deci o să fie un meci normal. Am jucat acolo un an, am şi prieteni acolo, dar acum joacă Steaua şi vreau să câştig acest trofeu.Noi jucăm pentru toate trofeele, şi campionat, şi Cupa Ligii şi Cupa României”.

Final Cupei Ligii: Steaua - Pandurii, miercuri ora 20.00, DigiSport 1, Arena Naţională
zoom
Tase ratează şi începutul pregătirilor

Clubul Steaua a făcut public ieri diagnosticul pe care medicii l-au dat în cazul accidentării lui Cristi Tănase din meciul cu FC Braşov. Stelist a suferit o ruptură musculară şi nu va putea să se antreneze timp de o lună. Căpitanul echipei va rata astfel ultimele patru jocuri oficiale pe care echipa le mai are de disputat în acest final de sezon, meciul naţionalei cu irlanda de Nord, dar şi prima parte a pregătirii din viitorul sezon.“Diagnosticul - leziune fibrilara a capatului lung al muşchiului biceps femural drept. Recuperarea va dura aproximativ o lună de zile.Accidentarea apărută la meciul cu FC Braşov nu reprezintă o recidivă a unei probleme mai vechi”, se arată într-un comunicat al clubului roş-albastru.

Formaţii probabile

Steaua: Cojocaru – Râpă, Varela, Toşca, Guilherme – Bourceanu, Filip – Chipciu, Stanciu, Iancu – Ţucudean

Pandurii:Mingote - Unguruşan, Cordoş, Vasilievic, Momcilovic - Elton, Mrzljak - Nicoară, Răduţ, Buleică – Shalaj

Final Cupei Ligii: Steaua - Pandurii, miercuri ora 20.00, DigiSport 1, Arena Naţională
zoom
Suntem pregătiți să câștigăm trofeul. Istoria nu îi amintește decât pe învingători - Edward iordănescu, antrenor Pandurii

PREMII

170.000 de euro câştigătoarea

70.000 de euro finalista


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-05-19Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE