2020-02-28 14:47

Fostii “câini” se întorc în Groapă

 |  18:29
Fostii “câini” se întorc în Groapă

Vineri, în Ştefan cel Mare, numeroasa colonie alb-roşiede la Universitatea Cluj, în frunte cu boss-ul Florian Walter, şi el un fostacţionar dinamovist, vine să câştige neapărat puncte în Groapă.

Lista jucătorilor îi cuprinde pe Claudiu Niculescu,Gabriel Boştină, Florin Matache, Valentin Lemnaru, Silviu Izvoranu, GeorgeBuşcă şi Andrei Voican. Chiar şi antrenorul principal, Marian Pană, a cunoscutmarile performanţe în tricoul roş-alb. Din cei şapte, cinci probabil vor fititulari împotriva fostei lor formaţii, şi chiar dacă vor avea emoţii când vorcălca pe gazonul din Ştefan cel Mare, sigur vor da totul pentru a învinge şi ademonstra că mulţi dintre ei au fost aruncaţi ca nişte măsele stricate.

Consacraţii Niculescu şi Boştină au făcut parte din lotullui Dinamo chiar până în această vară, însă ceilalţi sunt plecaţi de cel puţinun an din Groapă. Puştii Lemnaru, Buşcă şi Voican vor încerca să arate căvaloarea lor este mai mare decât a echipei secunde roş-albe, acolo unde au“îmbătrânit” să tot aştepte să le vină rândul la echipa mare. Ei au fost maipuţin norocoşi decât Radu Ştefan, Scarlatache, Păun, Ropotan, Liviu Ganea,Dragoş Grigore sau Alexe, colegii lor de generaţie.

Un capitol aparte îl reprezintă Florin Matache, un portarde certă valoare, crescut de Dinamo, însă căruia nu i s-au dat decât şansesporadice să apere buturile dinamoviste, deoarece acolo trebuie să aperenumele, indiferent dacă a fost al lui Lobonţ, Munteanu, Romanovs, Gaev, Moss, Curcăsau Dolha. Chiar în returul sezonului trecut, unul de coşmar în privinţaevoluţiei portarilor, conducătorii dinamovişti au încercat să-l readucă peMatache, însă goalkeeperul a refuzat categoric să revină în Ştefan cel Mare. Deel se leagă ultima performanţă a alb-roşilor în cupele europene, cu Slovan,acolo unde a închis poarta. Degeaba, la două luni de la “minunea de la Liberec”a fost iar tras pe linie moartă, moment în care nu a mai rezistat şi a fugitdin cantonamentul de la Săftica. “S-a dovedit încă o dată că sunt de umpluturăla Dinamo. M-am săturat să fiu tratat mizerabil an de an. Decât eternă rezervă,mai bine mă duc să apăr la echipa a doua”, a spus la acea vreme Matache.

Cel mai reprezentativ adversar al lui Dinamo va fi fărăîndoială Claudiu Niculescu. Atacantul, care s-a lăsat cu greu convins săîmbrace în această vară tricoul şepcilor roşii, spune că va da totul pentrua-şi învinge fosta formaţie, dar că, dacă va înscrie, nu va face nici un gestde bucurie, în semn de respect faţă de suporteri, foşti colegi şi tot ceea ceînseamnă Dinamo. Tot el a amintit la conferinţa de adio de la Dinamo că va iubimereu clubul alb-roşu şi că, după finalul carierei, vrea să ocupe o funcţieadministrativă în conducerea clubului din Ştefan cel Mare.

Chiar dacă, la prima vedere, pare un meci facil pentrudinamovişti, ambiţia cu care vor juca cei şapte împotriva fostei lor formaţiiva nivela deficitul de valoare dintre cele două loturi. Conducătoriidinamovişti sunt precauţi, deşi echipa lor are o medie de 3,6 goluri pe meci.“O să fie cel mai dificil meci al nostru de până acum, chiar mai greu decât celcu Rapid”, atenţionează Cristi Borcea, care este completat de jucătorii luiIoan Andone: “O să fie o partidă grea, Universitatea Cluj a dovedit că este ceamai bună echipă dintre cele promovate”.

“Mergem la Dinamo să câştigăm, e un meci deschis oricăruirezultat. Nu mi-e teamă de forţa lor ofensivă, şi noi am dat gol la fiecaremeci, nu văd de ce nu am face-o şi acum”, a declarat Florian Walter.

Programul etapei a şasea din Liga I:

Vineri (27 august):

Gaz Metan Mediaş - Rapid, ora 18.00, Digi Sport

Dinamo - Universitatea Cluj, ora 20.30, Antena 1

Sâmbătă (28 august):

Universitatea Craiova - Sportul Studenţesc, ora 19.00,GSPTV

CFR Cluj - Pandurii Târgu-Jiu, ora 21.30, Digi Sport

Duminică (29 august):

Oţelul Galaţi - FC Braşov, ora 18.00, GSPTV

Steaua - FC Timişoara, ora 20.00, Digi Sport

Unirea Urziceni - FC Vaslui, ora 22.00, Digi Sport

Luni (30 august):

Gloria Bistriţa - FCM Târgu Mureş, ora 20.00, GSPTV

Victoria Brăneşti - Astra Ploieşti, ora 22.00, GSPTV


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-10-17

Mai multe imagini:
Fostii “câini” se întorc în Groapă
zoom
Fostii “câini” se întorc în Groapă
zoom
Fostii “câini” se întorc în Groapă
zoom

Fostii “câini” se întorc în Groapă
zoom
Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE