2020-07-14 10:26

Fostul fotbalist și antrenor Florin Halagian a încetat din viaţă

 |  14:00
Fostul fotbalist și antrenor Florin Halagian a încetat din viaţă

FC Argeş şi CSA Steaua au anunţat, luni, că tehnicianul Florin Halagian a încetat din viaţă, la vârsta de 80 de ani.

“Clubul FC Arges anunta decesul antrenorului Florin Halagian la varsta de 80 de ani. Florin Halagian a adus singurele titluri de campioană a României din palmaresul echipei FC Argeş cu care s-a impus în Divizia A în sezoanele 1971-72 şi 1978-79”, a precizat gruparea pe pagina sa de Facebook.

Halagian a mai câştigat titlul de campioană cu Dinamo Bucureşti în sezonul 1991-92. A avut o contribuţie importantă la construirea echipei de aur a Stelei, care a câştigat în 1986 Cupa Campionilor Europeni.

În data de 25 martie 2008 a fost decorat de preşedintele Traian Băsescu pentru toată activitatea şi pentru formarea tinerelor generaţii de campioni cu „Meritul sportiv Clasa a III-a”.

“Clubul FC Arges este alaturi in aceste momente grele de familia indurerata. Sincere condoleante!”, se menţionează în mesajul FC Argeş.

Au postat mesaje pe Facebook şi pe site-urile oficiale şi FC Rapid şi CSA Steaua, după decesul lui Halagian.

“Clubul Steaua Bucureşti anunţă decesul antrenorului Florin Halagian la vârsta de 80 de ani. Născut pe 7 martie 1939, Florin Halagian a fost unul dintre antrenorii importanţi din România, el conducând de-a lungul vremii 15 formaţii din ţara noastră. Ca antrenor pe prima scenă a fotbalului românesc, Florin Halagian a adunat 878 de meciuri, locul 1 detaşat în clasamentul all-time. Pe poziţia secundă se află Ilie Oană, cu 572 de partide. Printre echipele pe care le-a antrenat s-a numărat şi Steaua Bucureşti (1984), Florin Halagian având o importantă contribuţie în formarea dream-team-ului care a cucerit Cupa Campionilor Europeni pe 7 mai 1986. Florin Halagian s-a retras din antrenorat în 2010, ultima oară activând la CS Mioveni. Pe 25 martie 2008 a fost decorat de preşedintele României, Traian Băsescu pentru toată activitatea şi pentru formarea tinerelor generaţii de campioni cu „Meritul sportiv Clasa a III-a”. Clubul Steaua Bucureşti este alături de familia îndurerată în aceste momente grele. Sincere condoleanţe!”, se arată pe site-ul CSA Steaua.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-12Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE