2020-07-02 10:02

Fostul internaţional a vorbit despre şansele Oţelului la titlu, dar şi despre acuzele de dopaj. “Secretul? Muncă şi disciplină”

 |  18:10
Fostul internaţional a vorbit despre şansele Oţelului la titlu, dar şi despre acuzele de dopaj. “Secretul? Muncă şi disciplină”

La 42 de ani, Dorinel Munteanu pare să fi atins maturitatea ca antrenor laGalaţi, a şasea echipă din cariera sa de antrenor începută fulminant în 2005 laCluj. Tehnicianul formaţiei de la malul Dunării a acordat un interviu, pentru „Puterea”,în care vorbeşte cu un calm nemţesc despre rezultatele obţinute în acest sezon,care i-au dus pe moldoveni pe prima poziţie în clasamentul Ligii I.

Puterea: Într-un an aţi trecut de la agonie la extaz.

Dorinel Munteanu:E adevărat că am avut probleme la începutul mandatului meu pentru că afost foarte greu ca lumea să înţeleagă ce am dorit eu să fac la Galaţi. DomnulMarius Stan a fost cel care m-a susţinut şi mă bucur că nu i-am înşelataşteptările. Rezultatele obţinute nu sunt deloc întâmplătoare.

Craiova nu a reuşit să îşi creeze ocazii în meciul de vineri. Ce aţi avutîn plus?

Victoria noastră a fost fără dubii, dar e normal caoficialii cluburilor adverse să se apere. Pe lângă gol, am avut şi alte câtevaşanse de a marca.

Aţi pregătit în mod special acest joc?

Vă spun sincer că nu. Le-am oferit băieţilor mei câtevainformaţii, dar pe mine m-a interesat cum jucăm noi. Să impunem jocul. Ceea ces-a şi întâmplat. Asta e tot ce contează, să avem mereu jocul în mână. Elevii mei au înţeles pentru ce joacă şi de ce trebuie să dea mereu totul peteren.

Cum reuşiţi să îi motivaţi ţinând cont că Oţelul nu e echipa care să ofereprime de ordinul miilor de euro?

Simplu. V-am spus. Au înţeles că nu aleargă degeaba. Nupoţi face nimic în viaţă fără muncă. Tot ce fac, e pentru cariera lor. Degeabaai talent dacă nu munceşti. Sunt mulţi jucători care au avut talent uriaş, dars-au pierdut pe drum fiindcă nu au avut seriozitatea necesară. Talentul îl ai,dar trebuie dublat prin muncă.

V-aţi dat exemplu?

Nu, nu, chiar deloc. Antrenorul Dorinel Munteanu nu ejucătorul Dorinel Munteanu. Ei mă cunosc pe mine, nu mai era nevoie să levorbesc eu. M-am ataşat mult de ei şi nu le doresc decât binele.

S-a spus că rezultatele vin pentru că iau substanţe interzise.

Doamne fereşte! Acum că suntem pe primul loc trebuie săne aşteptăm la multe atacuri din partea adversarilor. Lucrurile astea pot fidemonstrat, cum să îmi dopez jucătorii? Eu mă gândesc în primul rând la viaţaelevilor mei, apoi la ce fac pe teren. Eu mă bazez doar pe pregătire fizică,atât şi nimic mai mult.

Oţelul e văzută în continuare ca o surpriză a campionatului. Mizaţi pe asta?Terminaţi turul pe primul loc?

Noi ne vedem de treabă şi sperăm să obţinem în continuarerezultate bune. Noi am început să jucăm bine încă din returul campionatuluitrecut, atunci am acumulat 28 de puncte. Dacă ne urmăreau atenţi, atunci ar fivăzut că nu suntem o surpriză. Cât despre locul 1, pot să spun că suntemonoraţi că ne aflăm aici. Nu vreau să vorbesc prea mult despre şanse, dar am fimândri să fim campioni de toamnă chiar dacă e un titlu neoficial. Avem şansanoastră.

Dezvăluiţi-ne secretul.

Secretul? Am obţinut totul doar prin muncă şi disciplină.Ăsta e. În plus, eu m-am bazat pe mulţi jucători din propria pepinieră, cred căun lucru unicat în acest moment. Am mulţi tineri, cu tărie de caracter. Deasemenea, există o punte de legătură între ei şi veteranii din lot.

Atunci antrenorul Dorinel Munteanu ce a avut în plus faţă de mandateleprecedente?

Sunt acelaşi om. Sunt devotat şi loial clubului la carelucrez. Aici însă am primit încredere din partea conducerii. Cei care nu aucrezut în mine sunt singurii care vor pierde. Voi încerca să demonstrez încontinuare că forma Oţelului nu e trecătoare, ci asta e valoarea noastră.

Steaua trebuie să dea bani Fiscului

Dorinel Munteanu a făcut lumină şi în ceea ce priveştelitigiul său cu Steaua pe de vremea când a îmbrăcat tricoul roş-albastru. “Eunu am de încasat 300.000 de dolari de la Steaua, ci clubul trebuie să dea baniiăştia Fiscului din România fiindcă, la vremea respectivă, nu a plătitimpozitele. Eu mi-am luat salariile şi primele, dar Steaua nu a plătit la statbanii necesari. Dar eu nu am nimic de primit de la ei”, a explicat recordmenul de selecţii la prima reprezentativă.

Cifrele lui Dorinel Munteanu la Galaţi

48 de meciuri

24 de victorii

10 egaluri

14 înfrângeri

golaveraj: 57-48

Rezultate etapa a 14-a din Liga I

Vineri:

Gaz Metan – Gloria Bistriţa 2-1

Universitatea Craiova – Oţelul 0-1

Sâmbătă:

Pandurii – FCM Târgu-Mureş 4-1

Astra – FC Braşov 3-0

FC Timişoara – FC Vaslui 2-1

Duminică:

Sportul – Universitatea Cluj 2-0

CFR Cluj – Dinamo

Azi

Victoria Brăneşti – Unirea Urziceni (ora 17.00, GSP TV)

Rapid – Steaua (ora 17.00, Digi Sport)

Clasament:

Oţelul 32pFC Timişoara 28pRapid 25pFC Vaslui 24pDinamo 23p

Programul Oţelului în ultimele trei etape:

Etapa 15 – Victoria Brăneşti (acasă)

Etapa 16 – FC Timişoara (deplasare)

Etapa 17 – Astra Ploieşti (acasă)


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638948-09-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE