2020-06-01 17:06

Fotbal feminin: CM 2019. Statele Unite, campioană mondială pentru a patra oară

 |  21:00
Fotbal feminin: CM 2019. Statele Unite, campioană mondială pentru a patra oară

Selecţionata feminină de fotbal a Statelor Unite a cucerit al patrulea titlu de campioană a lumii din istoria sa, învingând cu scorul de 2-0 reprezentativa Olandei, în finala Cupei Mondiale 2019, desfăşurată duminică la Lyon.

Căpitanul selecţionatei Statelor Unite, Megan Rapinoe, a denunţat sâmbătă 'o lipsă de respect' din partea FIFA faţă de fotbalul feminin, programând finala Cupei Mondiale 2019 în aceeaşi zi cu cele ale turneelor Copa America şi Gold Cup, două competiţii masculine, informează AFP.

'Este o idee foarte rea să ai trei finale în aceeaşi zi. Este finala Cupei Mondiale. Nu ştiu cum s-a întâmplat şa ceva. Mi se pare incredibil. Nu cred că suntem fel de respectate ca şi fotbalul masculin', a spus Rapinoe.

Naţionala Statelor Unite, actuala campioană a lumii, a înfruntat reprezentativa Olandei în finala Mondialului 2019, duminică după-amiază la Lyon (Franţa). În Gold Cup, campionatul rezervat echipelor naţionale masculine din zona CONCACAF (America de Nord, Centrală şi Caraibe), selecţionata SUA va înfrunta Mexicul în finală, tot duminică, zi în care este programată şi finala turneului Copa America, între Brazilia şi Peru, care îşi vor disputa titlul de campioană a Americii de Sud.

Contactată de AFP, FIFA a asigurat că programarea acestor finale 'a făcut obiectul unui proces de consultare globală cu toate părţile implicate', pentru 'a minimaliza potenţialele conflicte legate de calendar'.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-07-07Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE