2019-10-14 12:05

Fotbalul românesc, din nou la OLIMPIADĂ după o pauză de peste cinci decenii?

 |  17:09
Fotbalul românesc, din nou la OLIMPIADĂ după o pauză de peste cinci decenii?

Federaţia Română de Fotbal îşi doreşte, prin naționala de tineret, participarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020, după o pauză de “doar” 54 de ani,. Asta spune directorul Comisiei Tehnice a FRF, Mihai Stoichiţă, care a participat joi la un seminar privind evaluarea potenţialului olimpic al României.

Pentru a se califica la Olimpiada din 2020, selecţionata antrenată de Mirel Rădoi trebuie să claseze între primele patru echipe la Campionatul European de anul viitor, din Italia. 

“Motivul meu aici este pentru că e prima dată când putem să visăm o clasare cât mai bună la Campionatul European de tineret şi să nu mai părem ruda săracă a olimpismului. Noi de 54 de ani nu am mai fost la Olimpiadă. Aveam 10 ani când a fost acea olimpiadă. Un loc cinci acum la Olimpiadă ni se pare un lucru aproape imposibil, dar uite că ei au reuşit asta. În fotbal acum a dispărut motivaţia olimpismului şi de aia trebuie să încercăm să revenim asupra acestui lucru şi să facem şi noi din această Olimpiadă un obiectiv. Dacă tot am introdus această cotă de jucători tineri şi revitalizăm sectorul de juniori, de ce să nu ne gândim şi noi la acest lucru?”, a declarat Stoichiţă la Izvorani.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-22Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE