2020-07-03 20:06

GATA. Arbitrajul video, de anul viitor și în Liga 1. Ssitemul VAR ar putea fi TESTAT încă din acest sezon

 |  14:21
GATA. Arbitrajul video, de anul viitor și în Liga 1. Ssitemul VAR ar putea fi TESTAT încă din acest sezon

Liga Profesionistă de Fotbal a făcut anunțul mult așteptat de aproape toate cluburile din Liga 1. VAR va fi implementat la meciurile din primul eșalon începând cu sezonul viitor. Sistemul ar putea fi testat încă din primăvara viitoare, la unele meciuri din play-off-ul competiției. Important de știut pentru cluburi, nu vor avea nimic de plătit, doar costurilor aferente baremurilor arbitrilor din camera VAR.

”În urma demersurilor efectuate, ne face plăcere să vă informăm că, începând cu viitorul sezon competițional, LPF va implementa sistemul de arbitraj video la nivelul competiției. Facem precizarea că acest demers nu va implica niciun cost suplimentar din partea cluburilor membre LPF, cu excepția costurilor aferente baremurilor arbitrilor VAR.

În situația în care sistemul tehnic va fi funcțional, conform reglementărilor FIFA în vigoare, precum și în funcție de disponibilitate de resurse umane specializate pregătite de FRF, intenționăm să testăm sistemul de arbitraj video la unele meciuri din cadrul play-off-ului actualei ediții a campionatului Casa Liga 1”, se arată în comunicatul emis de LPF.

”În urma articolelor apărute de-a lungul timpului în mass-media, am constatat cu surprindere că publicul iubitor de fotbal nu este la curent cu demersurile întreprinse de LPF pentru implementarea sistemului de arbitraj video la meciurile de fotbal din cadrul competiției Liga I.

Pentru corecta informare a publicului, inclusiv a unora dintre reprezentanții cluburilor membre, aducem la cunoștință faptul că încă de la implementarea arbitrajului video în campionatele disputate in vestul Europei am întreprins demersuri pentru implementarea acestui sistem la nivelul competiției.

În acest sens am inițiat contacte atât cu furnizorii interni și externi de soluții tehnice pentru arbitrajul video, cât și cu FIFA și FRF, responsabil pentru asigurarea specializării arbitrilor pentru acest sistem de arbitraj”, se mai arată în comunicat.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-10-01Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE