2020-07-02 18:40

Generalul ne-a ascultat şi bine a făcut. Nicuşor Stanciu a reuşit primul gol la naţionala la chiar debutul său sub tricolor

 |  19:22
Generalul ne-a ascultat şi bine a făcut. Nicuşor Stanciu a reuşit primul gol la naţionala la chiar debutul său sub tricolor

Florentin Dincă

Înaintea dublei amicale cu Lituania şi Spania, cotidianul PUTEREA a îndrăznit să-i propună lui Anghel Iordănescu, prin intermediul unui editorial, două nume de jucători care ar trebui convocaţi de urgenţă la echipa naţională. Motivul era unul simplu. Valoarea şi forma buna spre foarte buna arătată de cei doi fotbalişti în ultimele luni bune. Pe numele lor, Nicuşor Stanciu şi Florentin Matei.

Dacă pe al doilea antrenorul l-a sărit din nou din schemă, pe stelist s-a decis să-l convoace. Şi foarte bine că a făcut-o, pentru că mijlocaşul a reuşit să înscrie unicul gol al victoriei în amicalul contra balticilor cu un trasor marca Hagi de la 30 de metri. În plus, evoluţia sa a fost una la superlativ. “Am avut jucători care au debutat şi ţin să-l remarc aici pe Nicuşor Stancu (?!)”, a declarat Iordănescu după meci. Îl cheamă Stanciu, nea Puiule, dar nu mai contează, important e să-l convoci pe jucător în lotul final la EURO. Pentru că merită.

Atenţie la cea mai grea boală a fotbalistului român

Cel mai important pentru Stanciu acum este să rămână cu picioarele pe pământ, deoarece ar şanse mari să înceapă titular meciul contra Spaniei. Să nu fie luat de val, să prindă deja “aere” de vedetă, să continue să fie modest şi muncitor ca până acum, să fie decisiv cum a fost la Steaua în ultimele luni, atât ca marcator, cât şi ca pasator de gol. Discursul său după meciul cu Lituania a fost exact în acest ton. “Se întâmplă atât de multe într-un timp atât de scurt. Eu îmi doream să debutez, până la urmă a ieşit şi mai bine. Nu cred că se putea ceva mai frumos. E doar prima mea convocare, nu am realizat încă nimic. Să joc pentru echipa naţională e un vis devenit realitate”, a spus eroul meciului cu Lituania.

Gâlcă a intrat pe fir şi îl vrea la Espanyol

Ofertat deja de AC Milan şi Inter Milano, Nicuşor Stanciu l-ar putea urma în Spania pe fostul său antrenor de la Steaua, Costel Gâlcă. Tehnicianul lui Espanyol îl place enorm pe mijlocaşul ofensiv. La vară ar putea face o ofertă pentru acesta, însă nu de patru milioane de euro, cât au oferit în zadar cele două echipe din Milano, ci aproape dublu, cât cere Gigi Becali pe pentru serviciile sale. Pe lângă Stanciu, Gâlcă l-ar dori şi pe căpitanul Stelei, Fernando Varela, preţul său fiind undeva între 4 şi 5 milioane de euro. 

Sepsi, out

Medicii echipei naţionale nu au reuşit să-l pună pe picioare pe Laszlo Sepsi, astfel că fundaşul lui Nurnberg nu va face parte din lotul pentru amicalul de duminică cu Spania. Fundaşul stânga nici nu va mai face deplasarea la Cluj. În locul său, iordănescu l-a chemat la lot pe Alin Toşca. Stelistul este chiar favorit să înceapă ca titular meciul contra campioanei mondiale şi europene.

Favor de la iberici

Campioana mondială şi europeană Spania va susţine un singur antrenament pe Cluj Arena, înaintea partidei amicale de duminică seară contra naţionalei României. Surpriză, dar şedinţa de pregătire de sâmbătă va fi deschisă tuturor fanilor dornici să-I vadă de aproape pe Iniesta, Pique sau Pedro. Antrenamentul va începe la ora 19.30, Spectatorii vor avea acces în tribune pe toată durata lui.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2016-03-24Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE