2020-08-05 12:53

Geri vrea să plece de la Steaua

 |  21:00
Geri vrea să plece de la Steaua

Pe străinii de mare valoare care au călcat în Liga 1 după Revoluţie îi poţi număra pe degete, iar atunci când unul din această categorie confirmă pe deplin în România, nu ştim cum să scăpăm mai repede de el. Aici îl includem, fără modestie, pe portughezul Stelei, Geraldo Alves, sau Geri cum îl alintă colegii. Adus liber de contract în vara lui 2010 la Steaua de actualul selecţioner Victor Piţurcă, apărătorul s-a impus imediat printre titulari, iar de atunci nimeni nu l-a mai scos din primul 11.

Se pare însă că Gigi Becali vrea să scape de el la vară, din cauza salariului jucătorului, 300.000 de euro pe sezon, cu mult peste plafonul salarial de la Steaua. Dar lusitanul, un profesionist desăvârşit, face cu siguranţă toţi banii. Contractul fotbalistului expiră la sfârşitul acestui sezon şi, sătul să aştepte oferta de prelungire a lui Becali, şi-a mandatat agenţii să-i caute altă echipă. „Să vedem ce vrea domnul Becali. Eu voi fi liber de contract, am şi vorbit deja cu alte echipe. Steaua este şi ea o opţiune, dar tatăl meu, care îmi este şi impresar, a discutat cu multe cluburi. Nu ştiu dacă mai rămân la Steaua”, a spus Geraldo la DigiSport.

Singurul adus de Piţi care a confirmat 100%

În vara lui 2010, atunci când Piţurcă a revenit pe banca Stelei, a efectuat 13 transferuri, printre care şi cel al lui Geraldo Alves (31 de ani). Lusitanul a făcut parte dintr-o listă lungă de achiziţii, alături de Stanca, Anghelov, Abrudan, Gardoş, Bonfim, Latovlevici, Răduţ, Păcurar, Cosmin Matei, Dorel Stoica, Martinovic şi Todorov. Dintre cei enumeraţi, şapte au plecat deja spre alte zări, Stanca e rezervă eternă, Gardoş s-a accidentat de mai multe ori, dar a şi resimţit din plin „viaţa” din Capitală şi s-a stins, Latovlevici pare a-şi fi pierdut locul de titular în favoarea lui Pârvulescu, Martinovic joacă doar pentru că nu există o variantă mai bună pe dreapta, iar Răduţ prinde doar sporadic lotul echipei. Singurul care s-a impus şi a rezistat puzderiei de antrenori care s-au perindat în ultimele luni pe la echipă este Gerlado, titular de drept în linia de fund.

Are fraţi tot fotbalişti

Geri face parte dintr-o familie în care cei doi fraţi ai săi sunt şi ei tot fotbalişti. Dacă Julio, cei mic, în vârstă de 20 de ani, a ajuns vara trecută la Atletico Madrid, Bruno, cel mai cunoscut dintre ei, s-a transferat în 2010 de la Porto la Zenit, pentru o sumă colosală, 22 milioane de euro.

Foto: Agerpres


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 639557-08-06Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE