2020-08-12 13:09

Gică Popescu o ține una și bună: Suntem în grafic cu stadioanele Steaua și Rapid

 |  14:53
Gică Popescu o ține una și bună: Suntem în grafic cu stadioanele Steaua și Rapid

Consilierul premierului Viorica Dăncilă pentru organizarea Euro 2020, fostul internațional Gica Popescu este foarte optimist în ceea ce priveşte finalizarea până la turneul final a măcar două stadioane din cele patru, și anume Steaua și Giulești.

"Stăm foarte bine, suntem în grafic cu majoritatea lucrărilor, dar bineînţeles că mai sunt şi mici întârzieri, trebuie să îl aducem pe linia de plutire. Dar EURO 2020 nu înseamnă doar cele trei sau patru stadioane, înseamnă mult mai multe lucruri la care trebuie să fim foarte atenţi. Are mult mai multe componente de care UEFA se interesează, în fiecare lună avem o întâlnire la nivelul comitetului interministerial. Mai sunt mai bine de 15 luni până la turneul final, eu cred că acest turneu va fi făcut ori bine, ori excepţional. Ghencea era casa noastră în perioada de glorie şi mă încearcă un sentiment de tristeţe că acest loc nu mai există, dar sper ca noul stadion să aducă la fel de multe şi bune rezultate aşa cum am avut noi cu echipa naţională. Acum nu ştiu dacă actuala echipa naţională îşi doreşte să joace pe Ghencea sau pe Arena Naţională”, a declarat Popescu, care a precizat că nu ştie când va fi gata Stadionul Dinamo.

Ofertele pentru construirea liniei de cale ferată care va face legătura întra Gara de Nord şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă de la Otopeni vor fi deschise la 23 sau 25 martie. "Din câte ştiu eu, pe 23 sau 25 luna aceasta se vor deschide ofertele pentru a se găsi constructorul şi a se începe lucrările. Important este să înceapă odată, pentru că la noi cel mai greu este până se începe lucrul, după aceea toate lucrurile merg foarte bine", a mai precizat Popescu.

"Eu ştiu că actualul proiect are undeva la 14.000 de locuri. Şi la Steaua s-a început proiectarea şi apoi a mai apărut încă o mie şi ceva de locuri, s-ar putea să se întâmple şi aici, m-aş bucura să fie aşa, dar nu depinde de mine, ci de proiectant pentru că este un stadion cu deschidere la o arteră importantă şi lucrările nu se vor desfăşura atât de uşor ca la Ghencea. Eu m-aş bucura să fie cât mai multe locuri şi suporterii rapidişti să fie bucuroşi”, a afirmat Popescu.

Un reprezentat al firmei care construieşte arena a afirma că nu va putea fi midificată capacitatea de 14.000 de spectatori: "În maxim o lună se va elibera şi autorizaţia de contrucţie. Pe măsură ce se demolează se va muta şi intalaţiade nocturnă. Stadionul va avea o capacitate de 14.000 de locuri. În parametrii aceştia era destul de greu să mărim capacitatea stadionului, avem şi clădiri vechi şi extinderea ar fi însemnat întârzieri destul de mari. În jurul datei de 1 mai vom da drumul la lucrările de construcţie propriu zise şi facem tot posibilul să fim la un stadiu similar cu cel de la Steaua. Aici este un pic mai dificil, dar cred că vom putea să recuperăm. Suntem într-o zonă mult mai strânsă, cu clădiri de jur împrejur. Aici nu se poate lucra noaptea, sunt multe blocuri. Aici lucrăm ziua şi noaptea facem transportul, la fel va fi şi la partea de construire. Muncitori nu sunt foarte mulţi, pentru că procesul de demolare nu presupune foarte mulţi, sunt 40-50, însă avem multe utilaje”.

“La Ghencea suntem aproape la 10%, în jur de 8% aşa cum am spus antreprenorul, doar că nu vom lăsa doar antreprenorii să ne spună cum stau lucrurile. Am convenit cu Gică Popescu că în fiecare săptămână vom fi şi aici şi pe Giuleşti şi pe Arcul de Triumf, deoarece ne-am asumat o obligaţie ca guvern şi ca ţară, ca în mai 2020 echipele să se poată antrena pe cele trei stadioane. Mă interesează foarte mult pentru că nu vreau să mai aud informaţii distorsionate şi vom urmări cu mare atenţie aceste obiective, ca ele să fie predate la cheie. Am avut o discuţie încă din prima săptămână de mandat cu toţi antreprenorii şi le-am spus că Guvernul României are banii necesari, vom onora toate obligaţiile de plată cu maximă promptitudine şi acelaşi lucru îl voi solicita şi celor care lucrează. Dacă eu onorez plata la timp, şi lucrările să fie făcute la timp. În mai 2020, tot ce înseamnă teren de antrenament tribuna din vestiare vor fi finalizate. Aceasta este prima etapă, apoi restaurantul hotelul spaţiul de administraţie publică vor fi gata în octombrie. Dar ceea ce ne-am asumat, ca echipele să se antreneze, vor fi finalizate în mai 2020 şi tocmai de aceea în fiecare săptămână voi inspecta şi chiar voi avea acces la camerele video pe care le-am solicitat să fie amplasate pe cele trei stadioane şi voi urmări zilnic stadiul lucrărilor”, a declarat și viceprim-ministrul Vasile-Daniel Suciu.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2019-08-28Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE