2019-07-20 13:14

GRUPA DE FOC: Naționala Under 21 va lupta din greu la EURO 2019. Reacția lui Rădoi

 |  20:34
GRUPA DE FOC: Naționala Under 21 va lupta din greu la EURO 2019. Reacția lui Rădoi

Juniorilor lui Mirel Rădoi le va fi greu la Euro 2019. Selecţionata României a fost repartizată în Grupa C a Campionatului European de fotbal Under-21 din 2019, alături de Anglia, Franţa şi Croaţia, potrivit tragerii la sorţi efectuate vineri seara, la Bologna.

"Nu puteam să cădem cu echipele pe care le doream. Trebuia să întâlnim și adversari mai grei. Ne-am propus să terminam în primele 4 și suntem aici să ne batem de la egal la egal cu orice adversar. Dacă vor să facă pasul către echipa mare trebuie să întâlnească astfel de adversari pentru a face mai ușor tranziția catre naționala mare. Vom pune probleme adversarilor, chiar dacă avem cel mai mic coeficient", a spus Rădoi, la ProX. 

Anglia şi Franţa au o mulţime de staruri eligibile pentru Euro U21, dar cel mai probabil fotbaliştii consacraţi nu vor veni la turneul final.

"Vom vedea cu cine va veni Anglia, Franța. Sper să nu fie chemat Mbappe. Valorează atât de mult încât ar trebui să rămână acasă. Mai mult ca sigur, nu cred că va risca o accidentare la un astfel de turneu. Sper să continuăm pe acest drum, cu o apărare bună. Meritul este al întregii echipe", a mai spus fostul mare fundaş.

În privinţa obiectivului realizabil, Rădoi crede că putem spera la locul secund în grupă.

"Cred că putem face o figură frumoasă, să punem probleme multor echipe. Nu știu prea multe despre Croația, am văzut-o doar de două ori. Cred că Anglia este favorită și nouă ne va rămâne să terminăm pe locul 2", a concluzionat selecţionerul naţionalei U21. 

Primele clasate și cel mai bun loc al doilea se vor califica în semifinale. Cele patru echipe vor obţine şi biletele pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Dacă printre ele e prezentă Anglia, se va da un baraj între celelalte două locuri doi, pentru a afla cine merge la JO (Anglia nu e eligibilă pentru Jocurile Olimpice, unde britanicii evoluează sub titulatura Marea Britanie).

Partidele de la Euro U21, din 2019, vor avea loc în şase oraşe: Trieste, Udine, Cesena, Bologna, Reggio Emilia şi Serravalle (San Marino).

Turneul final va avea loc între 16 şi 30 iunie 2019.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-11-23Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE