2020-02-28 14:58

Grupă de coşmar pentru Steaua în Liga Europa

 |  17:17
Grupă de coşmar pentru Steaua în Liga Europa

Dacă în play-off-ul Ligii Europa a avut mare noroc cuGrashhoppers Zürich, Steaua nu a mai fost ocrotită de şansă şi în grupeleaceleiaşi competiţii. Sorţii i-au scos în cale pe Liverpool, Napoli şi actualaechipă a lui Mihăiţă Neşu, Utrecht. Calculele hârtiei o dau pe Steaua la bătaiepentru locul trei din Grupa K cu echipa olandeză, deoarece pentru a spera la ocalificare în primăvara europeană, echipa din Ghencea trebuie să scoată măcar8-10 puncte, lucru extrem de dificil de obţinut.

Liverpool, un nume mare, dar cu o evoluţie inconstantă

„Cormoranii” sunt una dintre cele mai cunoscute echipedin Albion, cu 18 titluri obţinute, însă ultimul a fost cucerit acum douădecenii. A câştigat de cinci ori Liga Campionilor, ultima dată în 2005, într-ofinală de neuitat cu AC Milan, însă de atunci nu au mai avut performanţenotabile. Joacă pe arena Anfield Road, cu o capacitate de 45.000 de locuri,acolo unde fanii fredonează cel mai renumit imn al unei echipe de fotbal dinlume, “You'llnever walk alone”. După plecarea lui Rafa Benitez la Inter Milano, echipa estecondusă de un nou manager, Roy Hodgson. Dacă la capitolul plecări îi putemaminti pe Mascherano (Barcelona), Aquilani (Juventus) sau Benayoun (Chelsea),la cel al sosirilor îi enumerăm pe Poulsen (Juventus), Joe Cole (Chelsea) sauMilan Jovanovic (Standard Liege).

Înprimăvara acestui an, englezii au venit în România pentru a juca împotrivaUnirii Urziceni, în optimile Ligii Europa şi, după 1-0 pe Anfield Road, Gerrard& Co. s-au impus şi la Bucureşti, scor 3-1.

Napoli,revelaţia anului trecut în Serie A

Fostaechipă a lui Maradona a avut un sezon de excepţie anul trecut în Italia, undes-a luptat până în final pentru locul 4 cu Sampdoria şi Palermo. Napoli, care acâştigat titlul de două ori, plus că a cucerit Cupa UEFA în anul 1989, adovedit o forţă incredibilă pe teren propriu în campionatul trecut, acolo nu acedat decât două jocuri. Este condusă pe bancă de Walter Mazzari, care adoptatun sistem învechit la echipă, 3-5-2. Vedetele echipei sunt Edinson Cavani,transferat pentru 14 milioane de euro de la Palermo, Lavezzi, Zalayeta şi Hamsik.La capitolul achiziţii mai trebuie amintiţi Cristiano Lucarelli şi Jose Sosa.Napoli a pierdut un sigur jucător cu nume, Fabio Quagliarella,care este ca şi semnat cu Juventus Torino.

FC Utrecht a trecut de Celtic în play-off-ul Ligii Europa

Echipa fostului stelist Mihăiţă Neşu a provocat una dintre celemai mari surprize ale Ligii Europa din acest sezon. După ce a pierdut îndeplasare cu Celtic, scor 2-0, trupa olandeză condusă de Ton du Chatinier amăturat pe jos cu scoţienii, scor 4-0. Pe plan intern a obţinut titlul în 1958,dar şi Cupa Olandei în trei rânduri. Evoluează acasă pe stadionul Galgenwaard, cu ocapacitate de 24.426 de locuri, iar fanii grupării sunt cunoscuţi ca printrecei mai violenţi din Olanda. Sezonul trecut a încheiat pe locul 7, iar în lotnu sunt nume cunoscute, pe lângă Neşu mai trebuie amintiţi doar portarul MichelVorm, Tim Cornelisse sau Jacob Mulenga.

Steaua vadisputa primul meci din grupa K a Ligii Europa la Liverpool

Steaua vadebuta în grupa K a Ligii Europa la 16 septembrie, în deplasare, într-un meciîmpotriva formaţiei FC Liverpool, ultima partidă urmând să o susţină în Italia,la 15 decembrie, în compania echipei SSC Napoli, informează site-ul oficial alUEFA.

Programulgrupei K a Ligii Europa:

Etapa I - 16septembrie: Liverpool - Steaua, Napoli - Utrecht;

Etapa a II-a- 30 septembrie: Steaua - Napoli, Utrecht - Liverpool;

Etapa aIII-a - 21 octombrie: Utrecht - Steaua, Napoli - Liverpool;

Etapa a IV-a- 4 noiembrie: Steaua - Utrecht, Liverpool - Napoli;

Etapa a V-a- 5 decembrie: Steaua - Liverpool, Utrecht - Napoli;

Etapa a VI-a- 15 decembrie: Napoli - Steaua, Liverpoll - Utrecht.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 638939-11-09Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE