2019-07-19 15:17

Guvernul dă UNDĂ VERDE pentru renovarea Stadionului Giulești. Cât va dura

 |  18:42
Guvernul dă UNDĂ VERDE pentru renovarea Stadionului Giulești. Cât va dura

Lucrările de renovare a Stadionului Giulești «Valentin Stănescu», pentru a găzdui antrenamentele echipelor care vor juca la București, în cadrul Campionatului European de Fotbal din 2020, vor costa circa 26 de milioane de euro și vor fi finalizate în 21 luni, conform indicatorilor tehnico-economici aprobați joi de Guvern.

În prezent, Complexul sportiv “Stadion Giuleşti - Valentin Stănescu” se prezintă în diferite faze de degradare, continue şi constante. Datorită vechimii construcţiei şi a lipsei unui tratament adecvat de hidroizolaţie a gradenelor, toate încăperile situate sub gradene sunt afectate de infiltraţii de apă. Peluza Sud, cu o capacitate de 5.248 locuri, este închisă publicului din motive de siguranță, scăzând astfelcapacitatea stadionului la 13.800 locuri. Finisajele interioare şi instalaţiile se află într-o stareavansată de degradare. Accesul şi evacuarea spectatorilor se realizează pe toate laturile stadionului. În prezent accesul pe stadion prezintă deficienţe datorate fluxurilor intersectate ale suporterilorşi subdimensionării căilor de evacuare în raport cu normele actuale privind siguranţa la foc. 

În ceea ce privește organizarea meciurilor la nivelul României, Arena Națională va găzdui trei meciuri din faza grupelor (ale naționalei României, daca aceasta va obține calificarea) și un meci din optimile de finală ale Euro 2020.Pe lângă Arena Națională, prin candidatura României pentru organizarea la București a unor meciuri din cadrul Turneului final, s-a luat angajamentul asigurării a 4 facilități de antrenament corespunzătoare (distincte de stadionul oficial). În urma consultării cu Federația Română de Fotbal, cele 4 arene care urmează a fi reabilitate sau construite sunt: Stadionul ”Steaua”, Stadionul Național de Rugby „Arcul de Triumf", Stadionul Giulești ”Valentin Stănescu”, ”Stadionul ”Dinamo”.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-04-12Parerea ta...

BOOYAKA
12 Apr 2018

Cred ca vom discuta finalizarea stadionului dupa 2025!PS: Nu am nici o legatura cu camatarii de mai sus!
Doresc sa comentezPUBLICITATE


loading...


Ultimele stiri


PUBLICITATE