2019-10-23 03:00

Halep, în turul 3 la turneul de la Indian Wells, după 6-4, 6-4, cu Kristyna Pliskova. Halep: Am fost pregătită să joc, să muncesc şi să lupt

 |  09:56
Halep, în turul 3 la turneul de la Indian Wells, după 6-4, 6-4, cu Kristyna Pliskova. Halep: Am fost pregătită să joc, să muncesc şi să lupt

Simona Halep, locul I WTA, a învins-o, sâmbătă, cu scorul de 6-4, 6-4, pe sportiva cehă Kristyna Pliskova, locul 77 WTA, calificându-se în turul al treilea al turneului de categorie Premier Mandatory de la Indian Wells. Acesta a fost primul meci al jucătoarei române la Indian Wells, ea fiind direct acceptată în manşa a doua.

Kristyna are ceva din jocul mult mai titratei ei surori, Karolina. Un prim serviciu foarte puternic, apoi evoluţia ca dintr-o turelă, prin care poate trimite cu mare forţă mingea în orice parte a terenului, atunci când este "servită" perpendicular. Însă precizia Kristynei nu este una constantă, iar dacă este scoasă din turela din care îşi conduce "tirul", acurateţea loviturilor ei scade şi mai mult.

Halep a intrat precaută în jocul de pe arena centrală de la Indian Wells şi a fost dominată la început de loviturile tari ale adversarei. Uşor, uşor, românca a început să mute jocul de pe centrul terenului, către marginile acestuia, scoţând în evidenţă imobilitatea rivalei, dar şi bagajul de lovituri mai redus.

Pliskova a reuşit prima break-ul, în ghemul al doilea, Halep a răspuns cu rebreak, dar sportiva cehă a s-a distanţata din nou la două ghemuri avantaj, 3-1. Principala favorită a egalat la 3 şi după ce a cedat pe serviciul adversarei, de 3-4, a luat jocul pe cont propriu, câştigând şase ghemuri la rând. După primele trei, setul I i-a revenit, cu 6-4, după 38 de minute de joc.

Sportiva din Cehia a revenit pe tabelă la 0-3, în setul secund, cu un rebreak şi, pe fondul unei scăderi în evoluţia şi concentrarea româncei, a reuşit chiar să egaleze la 3. Halep şi-a oprit căderea cu un rebreak, apoi s-a distanţat la 5-3 şi a închis meciul, cu alt 6-4, după o oră şi 15 minute de la start.

În faza următoare, Simona Halep va evolua cu învingătoarea din meciul dintre sportiva Dominika Cibulkova din Slovacia, locul 30 WTA şi cap de serie numărul 30 şi jucătoarea americană Caroline Dolehide, locul 165 WTA, beneficiară a unui wild card.

Calificarea în turul al treilea este recompensată la competiţia din California cu un premiu de 47.170 de dolari şi cu 65 de puncte WTA.

Simona Halep a câştigat ediţia din 2015 a turneului de la Indian Wells, iar anul trecut a fost eliminată în turul al treilea, de jucătoarea franceză Kristina Mladenovic, cu scorul de 6-3, 6-3.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2018-03-10Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiri


PUBLICITATE