2020-07-14 03:38

IAAF a suspendat provizoriu Federația Rusă de Atletism

 |  08:56
IAAF a suspendat provizoriu Federația Rusă de Atletism

Florentin Dincă

Federaţia Internaţională de Atletism (IAAF) a anunţat oficial că a suspendat provizoriu forul de profil din Rusia. Astfel, atleţii ruși nu vor putea lua startul la nici o competiţie internaţionale, deci implicit nici la Jocurile Olimpice. Mai mult, Rusia nu va putea găzdui competiţiile internaţionale pe care le avea deja programate pentru anul viitor.

O comisie mandatată de Agenţia Mondială Antidoping (WADA) a solicitat pe 9 noiembrie suspendarea Rusiei din toate competiţiile sportive şi a cerut retragerea acreditării laboratorului antidoping de la Moscova, care a distrus 1.417 de eşantioane.

Suspendarea nu presupune interdicţia de participare a sportivilor ruşi la competiţiile interne şi nu înlătură obligaţia ca sportivii de nivel internaţional să se supună regulamentelor antidoping ale IAAF.

În raportul de la Geneva, dat publicităţii după mai multe cazuri de corupţie în cadrul IAAF (Federaţia Internaţională de Atletism), Comisia WADA a recomandat şi înlocuirea directorului laboratorului de la Moscova şi a acuzat autorităţile ruse de "intimidare directă" asupra acestui laborator, potrivit Mediafax. De asemenea, Comisia a solicitat suspendarea pe viaţă a cinci antrenori şi cinci sportivi ruşi, între care campioana olimpică la 800 metri Maria Savinova. Raportul notează că Jocurile Olimpice de la Londra din 2012 au fost sabotate prin prezenţa mai multor atleţi dopaţi.


Aparut in Puterea / Ultima modificare in data de: 2015-11-14Parerea ta...

Doresc sa comentezPUBLICITATE


Ultimele stiriPUBLICITATE